Rüzgarın kızı Fulya

Yaşar Üniversitesi öğrencisi İzmirli rüzgar sörfçüsü Fulya Ünlü, gençlerde 3 kez üst üste dünya şampiyonluğunu kazanarak Türkiye’nin gururu oldu.

Profesyonel Rüzgar Sörfü Birliği (PWA) Dünya Kupası’nın Yeni Kaledonya’daki son ayağında yarışan Ünlü, gençlerde 3. kez dünya şampiyonluğunu kazanmanın yanı sıra büyüklerde de dördüncü olmayı başardı. Türkiye’nin rüzgar cenneti Alaçatı’da, “Kurs yanmasın” diye ağabeyinin yerine 2007 yılında başladığı rüzgar sörfüne olan aşkı, Yaşar Üniversitesi Uluslararası Lojistik Yönetimi Bölümü öğrencisi Fulya Ünlü’yü 3 kez üst üste “Genç kadınlarr” dünya şampiyonluğuna taşıdı.

Gençlerde Türkiye şampiyonluklarına ambargo koyan, son iki yıldır yarıştığı büyüklerde ise ilk üçe girmeyi başaran Fulya Ünlü, dünyanın en iyi slalom rüzgar sörfçülerini buluşturan PWA Dünya Kupası’nın son ayağı olan Yeni Kaledonya’da yarıştı.

DÜNYANIN EN İYİLERİYLE YARIŞTI

Henüz 19 yaşında olmasına karşın 21 yaş kategorisinde iki yıl üst üste Dünya Şampiyonu unvanıyla son yarışa giren Fulya Ünlü, geçtiğimiz hafta yapılan ve 6 gün süren yarışlarda bu unvanını korumayı başararak üst üstü 3. şampiyonluğunu kazandı. Ünlü, büyükler kategorisinde de 4. oldu. Podyuma Türk Bayrağı ile çıkan Fulya Ünlü, büyük sevinç yaşadı.

3 kez üst üste şampiyonluk yaşayan ilk sporcu olmayı da başaran Fulya Ünlü, “Yarıştığımız yer çok farklı iklim koşullarına sahipti ve çok alışık olmadığım dalga tipi vardı. İlk günlerde iyi gitmeme rağmen bu gibi yerlerde bulunmadığım için tecrübesizlikten istediğim sonuçları alamadım. Daha sonra şartları daha iyi analiz edip ona göre malzeme seçimi ve farklı taktikler uygulayarak büyüklerde 4.’lüğü aldım, gençlerde de yeniden şampiyonluğu kazandım” diye konuştu. Tecrübesizlik nedeniyle büyükler kategorisinde dereceye girmeyi son anda kaçırdığını belirten Ünlü, “Ülkemi ve İzmir’i temsil edip kürsüye çıkmak son derece gurur verici. Şubat tatilinde, İspanya Tenerife’ye gidip yoğun bir antrenman programı uygulayarak yeni sezona hazırlanacağım. Orası çok zorlu koşullara sahip, hem çok rüzgarlı hem de çok dalgalı bir yer, her yıl o dönemde PWA yarışçıları Tenerife’ye gidip antrenman kampı yapıyor. Kara antrenmanlarını da artırıp 2016’ya çok daha iyi girmek istiyorum. Gençlerde yapabileceğimin en iyisini yaptım. Geçen yıl büyüklerde 8. olmuştum. Bu yıl 4. oldum. Amacım gelecek yıl büyüklerde şampiyonluğu elde etmek. Kürsü uzak değil, tek şart daha çok çalışmak. 2016’da hem büyükler hem de gençler şampiyonu olup iki kupayı beraber kaldırmak istiyorum” diye konuştu.

EN BÜYÜK DESTEKÇİSİ ÇAĞLA KUBAT

Fulya Ünlü, “Ailemin ve antrenörüm milli sporcu Çağla Kubat’ın sayesinde bu dereceyi elde ettim. Kendisi ilk günden itibaren bana hep inandı ve destek oldu. Yurt dışında düzenlenen yarışlara katılmam konusunda beni ikna etti. Bu yarıştaki derecem, en az benim Çağla hocamı da mutlu etti. Onun motivasyonu ve desteği her zaman yanımda. Antrenörüme ve aileme teşekkür ediyorum” dedi.