Karşıyaka'da belediye Altuğ'u mu destekliyor?

Ergin Karakaş/DHA Kongre kazanının ısınmaya başladığı Karşıyaka’da, eski başkan Hüseyin Çalışkan, Karşıyaka Belediyesi’nin her hangi bir kişiye adaylık konusunda destek vermesinin söz konusu olmadığını açıkladı.

Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Çalışkan, "Belediye olarak kulübün her zaman yanındayız. Aksi iddia edilse de, geçen sezon destek verdik. Ancak kongre sürecinde 'şu isim yönetime gelmeli' gibi bir tutumumuz yok" diyerek Basketbol Şube Başkanı Mutlu Altuğ’un adaylığını destekledikleri iddialarını yalanladı.

"Biz kulübün sağlıklı bir şekilde varlığını sürdürmesinden tarafız" diyen Çalışkan, "Şahıs gözetmeyeceğiz. Karşıyaka’nın maddi olarak güçlü bir konuma gelmesine çalışıyoruz. Hem kulüp ekonomisinin sağlığına kavuşması, hem de geleceğe dönük projelerin gerçeğe dönüştürülmesi konusunda etkili olacak bir yapılanma olması şart. Aksi taktirde her sezon sonunda olduğu gibi yine aynı konuları konuşur, her zaman başımızı ağrıtan sıkıntıları yaşamaya devam ederiz" dedi.

DENİZKURDU ÇOK AKTİF  

Karşıyaka'da bir süredir kulüp tüzüğünün yenilenmesi çalışmalarında liderlik rolünü üstlenen eski başkan Hasan Denizkurdu, kongre sürecinde de etkin olmaya hazırlanıyor. Genel kurulda yönetime talip olma potansiyeli bulunan isimlerde görüşmelerini sürdüren Denizkurdu, güçlü bir liste ve gerçekçi projelerle gelecek sezona girilmesi için çaba harcadığını dile getirdi. Kulüp binasında yarın 11.00’de yeni tüzükle ilgili detayları anlatacağını belirten Denizkurdu, "Bu kongre her zamankinde farklı olacak. Karşıyaka'nın önümüzdeki 3 yılını kapsayacak bir yapılanma planı hazırladık. Göreve talip olan, düzgün bir projeyi kulüp üyelerine anlatacak" dedi.