25 yıldır çivi bile çakılmadı

 

AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım, düzenlediği basın toplantısıyla görevde bulunduğu 365 günü değerlendirdi. Toplantıda yerel yönetimi eleştiri yağmuruna tutan Yıldırım, “Konak’ın görünmeyen ve irdelenmeyen bir yüzü var. Ambulansların temizlik araçlarının giremediği sokaklar var. Konak hizmete aç bir ilçe. Yaklaşık 25 yıldır Konak’a tek bir çivi dahi çakılmıyor. Konak’ta son yıllarda aklınıza gelen en büyük yatırım ne diye sorsam, kuşkusuz Binali Yıldırım’ın imzası olan Konak Tünelleri dersiniz” dedi. Konak Belediyesi’nde iç çekişmelerle 2 yıl geçtiğini vurgulayan Yıldırım, Konak Belediyesi’ne de sert eleştirilerde bulundu. Kaybeden Konak ile birlikte İzmir’in de kaybettiğini söyleyen Yıldırım, “Kaldırım belediyeciliğinin önüne geçilemiyor. Yılların sorunları üzerine koyarak devam ediyor. Belediye sadece çalışanlarının maaşlarını ödeyebilecek bütçeler yapıyor. Kendi itiraflarıyla, kendi ifadeleriyle söyleyeyim. Olması gerekenin 3 katı belediye çalışanı var. Hoyratça harcanan kamu kaynakları var. Yatırım bütçeleri yok. Bulmak için bir faaliyetleri de yok. Sosyal faaliyet adı altında her yıl aynı sanatçılarla konserler veriliyor. Birkaç da gezi yapıyorlar. Artık onu da yapamıyorlar. Konak Belediyesi tıkanmıştır. Konak’ta yerel yönetim bitmiştir” şeklinde konuştu. 


Halkımızla empati kurmaya çalıştık

Kordon’da toplantı yapıp, ilçe yönetimini kamuoyuna tanıtalı 1 yıllık bir zamanın geçtiğini söyleyen AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım, “7 Aralık 2014 olağan kongre ile ilçede görev aldık. Delegelerimizin teveccühü ile yönetimi devralmıştık. İlk toplantımızı 10 Aralık 2014’te gerçekleştirdik. Kordon’da yaptığımız toplantı ile yönetimimizi basına ve kamuoyuna tanıttık. Cuma günlerini esnaf günleri olarak belirleyip belirli mahallede Cuma namazını eda edip esnaf ziyaretleri gerçekleştirdik. Cumartesi günlerini halk günü, Pazar günlerini ise pazarcı esnafı ile buluşma günü olarak tayin ettik. Hastane ziyaretleri ve taziyelere katılmaya önem verdik. Halkımızla her anlamda empati kurmaya çalıştık. İlçemizdeki sağlık kurumları ve emniyet birimlerini ziyaret ederek, sağlık çalışanları ve emniyet mensuplarımızın yeni yılını kutladık. Yeni yılın ilk hediyesi olan oyuncakları çocuklara verdik” dedi.

AK Parti Konak Sosyal İşler Başkanlığı birinci seçildi

Teşkilat ve seçim gündemini ayrı ayrı değerlendirmek istediğini anlatan Temel Yıldırım, “ İlçemiz göç alan bir yapıya sahip, Doğu ve Güneydoğudan gelen insanlarımızın en önemli sorunu işsizlik. Sosyal İşler Başkanlığımız yaklaşık 2 binin üzerinden işsiz ve işvereni buluşturduk. Burada bir köprü vazifesi olma gayreti içinde olduk. Bunu da en iyi şekilde sağladık. Hayırseverlerden elde ettiğimiz katkılarla 6 binin üzerinde çocuk ve kadın kıyafeti, 400 çift ayakkabı ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. 400 üzerinde engelli vatandaşımızın sorunları dinlendi, çözüm arandı. İl Sosyal İşleri Başkanlığı tarafından İlçe Sosyal İşler Başkanlığımız birinci seçilerek ödüllendirildi” diye konuştu.

Eroğlu’nun katılımıyla toplu sünnet şöleni

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun katılımıyla Kadifekale’de toplu sünnet şöleni gerçekleştirdiklerini anlatan Yıldırım şöyle konuştu: “18 Mart 2015 öncesi Çanakkale ve Sarıkamış Muhabereleri’nin 100. Yıl olması sebebiyle şehitlerimize vefa anlamında kapsamlı organizasyon yaptık. Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu hocamızın katılımıyla Çanakkale ruhunu günümüze taşıdık. 23 Nisan’da dar gelirli ailelerin çocuklarına bowling turnuvası düzenledik. Çocukların eğlenmesini ve keyifli bir gün geçirmesini sağladık. Hem teşkilatımızın ve hem vatandaşlarımızın faydalanacağı kurslar açtık. Halkla İlişkiler Başkanlığımız ve Tanıtım Medya birimimiz, Kültür Sanat komitemiz vasıtasıyla Halk Eğitim Müdürlüğümüzün desteğiyle Osmanlıca kursu açtık. Osmanlıca Kursu’ndan mezun olan vatandaşlarımız sertifikalarını aldılar. Kurs devam etti ve üst aşamaya geçildi. Bu kursa devam eden arkadaşlarımız usta öğretici olarak kurs açmaya hak kazandılar. O dönemde Sayın Cumhurbaşkanımızın Osmanlıcaya olan talepleri doğrultusunda Konak Belediye Başkanlığı kursu açmayı iptal etmişti. Biz de bunun üzerine Osmanlıca Kursu açmıştık.” 

Konak’ta oy oranı yüzde 20 arttı

Başkan Yıldırım, “Hükümetimizin yetkili birimleriyle Göztepe Kulübümüzün stat sorunu ele alarak, problemin büyük oranda çözülmesine katkıda bulunduk. Her iki güzide kulübümüzün maçlarına teşkilat olarak da iştirak ederek onlara gerekli desteği verme gayreti içinde olduk. Bu anlamda Göztepe Kulübümüzün etkili taraftar derneği Yalı Derneği tarafından plaketle ödüllendirildik. Kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi.  Görevde oldukları süreçte iki seçim geçirdiklerini söyleyen Yıldırım, “1 Kasım’da halkımızın yüzünü güldüren, umutlarımızı ileriye taşıyan bir seçim zaferine imza attık. Konak’ta oy oranımız önceki seçime kıyasla yüzde 20 oranında arttı. Yüzde 4 genel artışla beraber 65 binin üzerinde oyuna mazhar olduk. Sandık güvenliğini sağladık. Sandık görevlimiz ve yeterli sayıda müşahidimiz oldu. Sandık sonuçlarını SAS (Sonuç Alma Sistemi) sistemine yükleyerek önemli bir başarıya imza attık” dedi.

Yerel yönetimine sert eleştiri

“Geride bıraktığımız 1 yıllık süreçte Başta Genel Merkez yöneticilerimiz, milletvekillerimiz, İl başkanımız ve yönetimine, Büyükşehir ve ilçe meclis grubuna olmak üzere tüm gönüldaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Nice Yıllara güzel günlere ulaşabilmeyi teşkilatım adına temenni ediyorum” diye Başkan Yıldırım yerel yönetimlerle ilgili çarpıcı tespitlerde bulundu. Konak’ın İzmir’in kalbi olduğunu söyleyen Yıldırım, “Konak’ın görünen yüzü var. Bir de yaşanan görünmeyen ve irdelenmeyen bir yüzü var. Ballıkuyu’da, Kadifekale’de, Tuzcu’da, Süvari’de, Tepecik’te, Hilal’de ambulansların temizlik araçlarının giremediği sokaklarda birlikte yürüyelim. Konak hizmete aç bir ilçe. Yaklaşık 25 yıldır aynı, birbirini takip eden görüşler, zihniyet ve parti tarafından yönetiliyor. 25 yılda tek bir çivi dahi çakılmıyor. Konak’ta son yıllarda aklınıza gelen en büyük yatırım ne diye sorsam, kuşkusuz Binali Yıldırım’ın imzası olan Konak Tünelleri dersiniz. Günde 30 bine yakın aracın kullandığı o yol Buca Konak arasını 1 dakikaya indirdi. Geçişin önünü kesmek için ne çabalar sarf ettiler. Damlacık Mahallesi’nde insanlarımızı kışkırttılar. Sayısız dava açarak Konak Tünelleri’nin önünü kesmeye çalıştılar. Hamdolsun ki engel olamadılar Konak Tünelleri yapıldı. İş yapma proje üretmeye yüreği olmayanlar, vizyonu olmayanlar, yapılanları engellemeye çalışanlar takoz görevi görüyorlar.

Konak’ta kaldırım belediyeciliği

Konak Belediyesi’nde iç çekişmelerle 2 yıl geçtiğini vurgulayan Yıldırım, “Kaybeden Konak. Kaybeden İzmir. Gündüz nüfusu 1 milyonu geçiyor. Otopark, alt yapı, üst yapı, ulaşım sorunu var. İki belediye otobüsünün yan yana geçemediği güzergahlarımız var. Gültepe ve Eşrefpaşa bölgesinde aynı sorun var. Kaldırım belediyeciliğinin önüne geçilemiyor. Kısır döngü içerisinde Konak’ın mesafe almasının İzmir’in çehresinin değişmesinin imkanı yok. Türkiye’nin hiçbir yerinde olmayan sokak aralarına kurulan pazarlarla karşı karşıyayız. Pazar kurulduğu gün o sokaklara ne itfaiye ne ambulans girebiliyor. Kentsel dönüşümden anladıkları yık binayı, yerine yenisini yap, vatandaşı mağdur et. Yılların sorunları üzerine koyarak devam ediyor. Belediye sadece çalışanlarının maaşlarını ödeyebilecek bütçeler yapıyor. Kendi itiraflarıyla, kendi ifadeleriyle söyleyeyim. Olması gerekenin 3 katı belediye çalışanı var. Hoyratça harcanan kamu kaynakları var. Yatırım bütçeleri yok. Bulmak için bir faaliyetleri de yok. Sosyal faaliyet adı altında her yıl aynı sanatçılarla konserler veriliyor. Birkaç da gezi yapıyorlar. Artık onu da yapamıyorlar. Konak Belediyesi tıkanmıştır. Konak’ta yerel yönetim bitmiştir” şeklinde konuştu. 

Kemeraltı’na MOBESE müjdesi

Kemeraltı’nın MOBESE sistemine dahil edilmesiyle ilgili müjdeyi de veren Yıldırım, “Kemeraltı esnafımıza iletilmek üzere Sayın Bakanımız müjde ile beni İzmir’e gönderdi. Gerekli kaynak aktarıldı. Valiliğimiz eliyle Kemeraltı esnafı güvenliği sağlamak için talep ettikleri sisteme kavuşuyor. AK Parti’nin bir özelliği vardır. Verdiği sözü tutar yerine getirir. Bütün siyasi parti mevkidaşlarına seslenen Yıldırım, “İki konuda partiler üstü hareket etmemiz gerekiyor. Bunlardan birisi terördür. Ülkemizin birliği bütünlüğü söz konusu olduğunda siyaset rafa kaldırılıp milli bir duruş sergilememiz gerekiyor. Diğeri de dış meseleler. Üzülerek izliyoruz, rakip siyasi partilerimiz içeride bükemedikleri bileği ne zaman hangi ülkeyle karşı karşıya gelsek dışarıda onlara sarılarak bükmeye çalışıyorlar. Gücünü milletten almayan hiçbir oluşum başarılı olma şansı yoktur. Dış ilişkiler ve terör noktasında birlikte hareket edelim. Bayır bucak Türkmenlerine destek maksatlı ortak bir basın toplantısı düzenlemeye davet ediyorum” dedi.