Takipçi artsın diye insan öldürüyorlar

Süheyl ve Behzat Uygur kardeşler, tiyatro sanatının duayeni babaları Nejat Uygur’un öldüğü şeklinde çıkan haberlere tepki gösterdi. Babalarının evde çok iyi bakıldığını söyleyen Uygur kardeşler, vatandaşların buna inanmamalarını istedi.

Balıkesir’de ilki yapılan insan Kaynakları ve İstihdam Fuarındaki söyleşi programına katılan Süheyl ve Behzat Uygur, Balıkesir Üniversitesindeki gençlerle bir araya geldi.

Tiyatroseverler ile samimi bir şekilde sohbet eden Uygur kardeşler, "Neden tiyatro?" sorusuna, babaları Nejat Uygur ile anneleri Necla Uygur’u gösterip bundan daha doğal bir şey olamayacağını söylediler. Anne ve babaları tiyatro sahnesinden inmedikleri için turneler sırasında dünyaya geldiklerini anlatan Uygur kardeşlerden Süheyl Uygur, bu turneler nedeniyle kendisinin Samsun’da doğduğunu, kardeşi Behzat’ın Adana’da doğduğunu anlattı.

Seyircilerden babaları yılların tiyatro sanatçısı Nejat Uygur’un sağlığı ile ilgili soruya cevap veren Uygur kardeşler, sosyal medyada yapılan asılsız haberlere isyan etti. Behzat Uygur, 82 yaşında yine sahnedeyken felç geçirerek sağlığı bozulan babası Nejat Uygur’un felç geçirmeseydi şu anda 86 yaşında olmasına rağmen yine sahnede olacağından emin olduğunu söyledi. Burada söze giren Süheyl Uygur, "İnternet dünyasında Nejat Uygur ile ilgili, Münir baba (Özkul) ile ilgili asılsız dedikodular yazılıp çiziliyor, ’Nejat Uygur hayatını kaybetti’ diye. Babamızın sağlığında ne bir gerileme var ne bir ilerleme var. Ama çok iyi bakılıyor, başta annemiz olmak üzere biz de 5 kardeş elimizden geldiğince Nejat babaya bakmaya çalışıyoruz. Bakamazsak yuh olsun bize. Canı acımıyor, bu hastalıkta can acıması çok önemli. Çok iyi bakılıyor, vatandaşların duasıyla daha iyi olacak diye umut ediyoruz" dedi.

SOSYAL MEDYADA TAKİPÇİ ARTSIN DİYE

Uygur kardeşlerden Behzat Uygur, sosyal medyada o derece asılsız haberlerin yapıldığını ve insanların buna inandıklarını, ne kadar babaları Nejat Uygur7un ölmediğini söyleseler de buna inandıramadıklarını söyledi. Behzat Uygur, "Matine suare oynuyoruz; Oyun arasında telefonuma başın sağolsun, başın sağolsun diye mesajlar geliyor. Sosyal medyada bir yalan haber çıkmış, bunun üzerine insanlar son derece üzülüyorlar ve başsağlığı diliyorlar. Ssoyal medyada işler çığırından çıktı. Bir insanı öldürecek kadar insanların gözü döndü. Bunun tek sebebi takipçi sayısı artsın diye. Televizyonlarda vatandaşlar reyting almak için her şeyi yapıyorsunuz deniliyor bazı programlarda. Ama şimdi baktığınız zaman şov dünyasında olmayan bazı vatandaşlar ve bu maalesef sosyal medyada çoğalmaya başladı; Takipçi sayısını artırabilmek için bir insanı bile öldürebilmeye başladılar artık. İş çığırından çıktı. Ve insanları ikna edemiyoruz; şu anda benim babamı yaşamıyor zannediyorlar, öldü zannediyorlar" diyerek bu konudaki rahatsızlıklarını ve tepkisini dile getirdi.