İzmir'de ulaşıma zam geliyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi 2016 yılında otobüs, metro, vapur ve İZBAN'a biniş tarifelerini yeniden güncelleme kararı aldı.

Yeni belirlenen tarifeye göre toplu taşıma ücretlerine 10 ile 15 kuruş arasında zam öngörüldü. Buna göre tam bilet 2 lira 25 kuruş olan tam bilet, f2 lira 40 kuruşa, öğrenci bileti 1 lira 25 kuruştan, 1 lira 35 kuruşa, öğretmen tarifesi de 1 lira 60 kuruştan 1 lira 75 kuruşa çıkarıldı. Zamlı tarifeden 60 yaş kartı kullananlar da nasibini aldı. Buna göre 115 lira olan 60 yaş kartı, 10 liralık artışla 125 liraya çıkarıldı.

YARIN OYLANACAK

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin toplu taşıma şirketi ESHOT tarafından hazırlanan taslak ücret tarifesi önceki akşamki meclis toplantısında komisyonlara sevk edildi. Yarın yapılacak meclis toplantısında plan ve bütçe komisyonundan gelecek rapora göre yeni tarife oylanacak. Tarifenin kabul edilmesi halinde, zamlı tarife 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek. İzmirliler yeni yıl ile birlikte otobüs, metro, şehir içi vapur hatları ve İZBAN gibi toplu taşıma araçlarından zamlı olarak faydalanacak.