İstanbul yakınlaşıyor

İstanbul ile İzmir arasını 3,5 saate indirecek Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu çalışmalarında yüzde 52 fiziksel gerçekleşme sağlandı.

İstanbul-İzmir arası ulaşımı 3,5 saate indirecek olan 433 kilometre uzunluğundaki Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu'nun yüzde 52'si tamamlandı. Yaklaşık 8 bin personelin görev aldığı, bin 568 iş makinesinin kullanıldığı projede çalışmalar son sürat devam ederken, şu ana kadar projeye 11,2 milyar lira harcandı. İzmit Körfez Geçişi ve bağlantı yolları dahil 384 kilometresi otoyol, 49 kilometresi bağlantı yolu olmak üzere 433 kilometre uzunluğundaki projenin çalışmaları aralıksız sürüyor. Projenin en önemli kısımlarından olan ve dünyanın en büyük orta açıklığa sahip asma köprüleri arasında 4. sırada yer alan İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü çalışmaları, iş programına uygun olarak devam ediyor.

252 metre kule yüksekliği, 35,9 tabliye genişliğine sahip köprünün bin 550 metre orta açıklığı ile toplam 2 bin 682 metre boyunda olacağı belirtiliyor. Asma köprü çelik kule bloklarında nihai kot olan +252 metreye ulaşılırken, ana kablo montajı devam eden köprünün tabliye montajına ise bu ay içerisinde başlanacak.