Suriyeli gencin objektifinden savaşta çocuklar

Gediz Üniversitesi’nin Suriyeli öğrencisi Samir Tulimat, ülkesinden kaçan göçmenlerin fotoğraflarını çekti, en çok da çocukların gözündeki savaşın acı izlerini görüntüledi. Duygu yüklü fotoğraflar, İzmir Mimarlık Merkezi’nde ve Gediz Üniversitesi’nde sergilendi Gediz Üniversitesi’nin fotoğraf tutkunu Suriyeli öğrencisi Samir Tulimat, objektifini bu kez ülkesindeki savaştan kaçanlara çevirdi.

Mimarlık Bölümü’nde eğitim gören genç, İzmir Basmane’deki ve Adana’daki göçmenleri görüntüledi. Daha çok da çocukların fotoğraflarını çekti, olup bitenden habersiz küçüklerin gözlerine yansıyan korkuyu ve hüznü ölümsüzleştirdi. Yaşanan insanlık dramının çocuklardaki izlerine dikkat çekmek isteyen Samir Tulimat, görenleri duygu seline boğan fotoğraflarını önce Mimarlar Odası İzmir Mimarlık Merkezi’nde, ardından da Gediz Üniversitesi’nde sergiledi.

Üniversite arkadaşlarıyla kurdukları Tasarım Günlükleri Grubu’nun desteğiyle peş peşe 2 sergiye imza atan Suriyeli genç, “İnsanların ülkelerini, yuvalarını, ailelerini terk etmek zorunda kalmalarını, yeni hayatlara başlamaya çalışmalarını ve bu süreçte yaşadıkları zorlukları aktarmayı amaçladım. Özellikle de zorunlu göçün çocuklardaki etkilerini paylaşmak istedim” dedi.