Çağla ikinci oldu

Milli tenisçi Çağla Büyükakçay, TEB Ankara Cup’ta finalde Sırp rakibi Ivana Jorovic’e yenidi. Büyükakçay turnuvada ikincilik ödülüne uzandı. Türkiye’nin dünya sıralamasındaki lider oyuncusu Çağla Büyükakçay, bu yıl beşincisi düzenlenen 50 bin dolar toplam ödüllü TEB Ankara Cup’tan ikincilik ödülüyle ayrıldı.

26 yaşındaki milli raket, etkileyici galibiyetlerle yükseldiği finalde Sırp rakibi Ivana Jorovic’e 7-6, 3-6, 6-2 ile mağlup oldu. Bir önceki gün Rumen Alexandra Cadantu’yu tam 3 saat 17 dakika süren maraton bir maçın ardından deviren Büyükakçay, finalin açılış setini 7/3’lük tie-break neticesinde yitirirken, ipleri eline aldığı ikinci seti 6-3’le kazanıp mücadeleyi uzattı. Ankaralı sporseverlerin büyük ilgi gösterdiği ve TRT ekranlarından naklen yayınlanan karşılaşmanın üçüncü setinde ise 18 yaşındaki Jorovic’in üstünlüğü vardı.

Servislerinde yalnızca dört puan kayıp yaşadığı karar setini 6-2 ile hanesine yazdıran Jorovic, 2 saat 18 dakika sonunda maça noktayı koydu ve TEB Ankara Cup’ta mutlu sona ulaştı. Jorovic, Ekim sonunda İstanbul’da gerçekleşen Cumhuriyet Kızları ITF turnuvasında da zirveye çıkmıştı.

Ankara Tenis Kulübü’ndeki zorlu organizasyonda tekler finali oynayan ilk Türk raket olarak kayıtlara geçen Çağla Büyükakçay ile şampiyon Ivana Jorovic’e ödüllerini, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, TEB Ankara Bölge Direktörü Süleyman Kahraman ve Ankara Tenis Kulübü Başkanı Ergin Fikirmen verdi.