Ücretsiz hayvan dağıtmaya devam

Yerelde kalkınma hedefiyle Türkiye’ye örnek uygulamaları hayata geçiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, üreticilere ücretsiz koyun ve keçi dağıtımını Kınık’ta sürdürdü. “Kırsal Kesimde Gelir Getirici Faaliyetlerin Desteklenmesi” projesi kapsamında verilen eğitimleri başarıyla tamamlayan 98 üreticiye 388 adet koyun ve keçi dağıtıldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Koaoğlu'nun katılımı ile gerçekleştirilen törende hak sahipleri, küçükbaş hayvanlarını kura ile belirledi. Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun ve Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ile çok sayıda üreticinin katıldığı törende konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, geçmiş dönemlerde Büyükşehir sınırları dışında kaldıkları için daha az hizmet alan Kınık, Kiraz, Beydağ ve Dikili'nin belirli bir kesimi ile Karaburun’u “pilot ilçe” olarak belirlediklerini söyledi.

Soma maden faciasından İzmir'in Kınık ilçesinin de çok olumsuz bir şekilde etkilendiğini hatırlatan Başkan Kocaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Bölgeye elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz. Üniversiteden 15 kişilik bir heyetle Bakırçay ve Gediz Kalkınma Stratejik Planı’nı hazırladık. Çalışmalarımızı aklın ve bilimin ışığında sürdürüyoruz. Ziraat Odası Başkanlarımız ile koordineli bir şekilde tarım makinesi dağıtımı yapacağız. Yani çiftçimizin, köylümüzün kalkınması için hangi proje varsa, neyi yapabileceksek; eğitiminden ekonomik desteğine kadar vermek durumundayız.”

Başkan Aziz Kocaoğlu, dağıtılan hayvanlar sayesinde küçük üreticilerin evine ek gelir sağlayarak refah seviyelerinin artmasına destek olmak istediklerini de belirterek, “Elbette bizim verdiğimiz 3 keçi, 5 koyun ile bir ev geçinmez. Erkekler çeşitli işlerde çalışırken kadınlarımızın da az sayıdaki hayvanı üreterek sayılarını artırmalarını, bunu bir gelir kaynağı haline getirmelerini istiyoruz. Yuvayı diş kuş yapar. Kadınlarımız bu projeye sahip çıksın! Eğitimlerimize katılıp eşine, çocuğuna destek olsun! Bu proje ile elde edeceğiniz gelirle çocuklarınızın eğitimine katkı sağlayabilirseniz, ülkemize yararlı, bilgili, bilinçli insanlar yetiştirebilirseniz ne mutlu bize! Biz işten korkmuyoruz, iş bizden korksun” şeklinde konuştu.

Kınık Ziraat Odası Başkanı Murat Tosun ve İzmir Damızlık Koyun ve Keçi Birliği Başkanı Özer Türer ise konuşmalarında, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz küçükbaş hayvan dağıtımı uygulamasının “Türkiye’de ilk” olduğuna vurgu yaparak Başkan Aziz Kocaoğlu’na teşekkür ettiler. İzmir Büyükşehir Belediyesi, bugüne kadar Urla, Kınık ve Beydağ’da eğitim verdiği 178 üreticiye toplam 696 küçükbaş hayvan dağıtımı gerçekleştirdi.