İzmir 2016'da gaza basacak

İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu’nun (İEKKK) 2016 yılı Toplantı Yöneticisi, Ege İş Kadınları Derneği Başkanı Betül Elmasoğlu oldu. İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu’nun (İEKKK) 56. toplantısı, Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleştirildi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yıl boyunca Koordinasyon Kurulu toplantı yöneticiliği görevini yürüten Tiryakiler Şirketler Grubu Başkanı Mehmet Tiryaki’ye bir şükran plaketi verdi. Tiryaki görevini, Ege İş Kadınları Derneği Başkanı Betül Elmasoğlu’na devretti. Kurul üyeleri daha sonra hep birlikte yeni yıl pastası kesti.

Peşpeşe yaşanan 2 seçim nedeniyle 2015’ın Türkiye ekonomisi açısından kayıp bir yıl olduğunu belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 2016 yılında daha hızlı bir çalışma içine girerek her sektörde bu açığı kapatmak zorunda olduklarını söyledi.

Toplantıda, İEKKK Kent Değerleri Komitesi’nin hazırladığı “Kemeraltı’nı Keşfet”, Gazeteci-Yazar Nedim Atilla’nın “İzmir Yemek Kültürü”, David Halegua’nın “İzmir’de Bir Yemek Kültürü: Sefarad Mutfağı” sunumları yapıldı.

İZFAŞ Murahhas Üyesi Gül Şener ise “Fuar İzmir” sunumu gerçekleştirdi.

KENTİN SORUNLARI ELE ALINIYOR

Kentin ortak sorunlarının çözümü amacıyla, Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde oluşturulan İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu, 2009 Temmuz ayından bu yana çalışmalarına devam ediyor. Meslek odaları, sivil toplum örgütü temsilcileri, girişimciler, sanayiciler ve yatırımcılar aynı masa etrafında bir araya gelerek kentin sorunları tartışıyor; öneriler geliştiriyor ve kentteki uzlaşma kültürünün gelişmesine büyük katkı sağlıyor.