Alsancak'ta trafiği rahatlatma çabaları

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Alsancak’ta yol kenarına park eden araç sayısını azaltabilmek için başlattığı “Park et, ringle devam et” projesinde yeni bir adım daha atarak güzergahı genişletti

. 4 kapalı otoparkı birbirine bağlayan “ücretsiz ring seferleri”nin durak sayısı 12’den 16’ya çıktı. Kent merkezindeki kapalı otopark kullanım alışkanlığını artırmak ve özel araçların yol güzergahlarına park etmelerini önlemek amacıyla Alsancak Kahramanlar bölgesinde “Park et, ringle devam et” uygulamasına başlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, şimdi de bu kapsamda hizmet verdiği ücretsiz ring seferlerinde güzergahı genişletti.

İZELMAN Genel Müdürlüğü, Kahramanlar Kapalı Otoparkı, Kültürpark Yeraltı Otoparkı, Alsancak Spor Salonu Otoparkı ve Alsancak Tam Otomatik Katlı Otoparkı’nı kapsayan ücretsiz ring seferlerine İzmirlilerden gelen talepler doğrultusunda yeni güzergahlar ekledi. Cumhuriyet Bulvarı ve 1. Kordon gibi vatandaşın daha çok kullandığı bölgelere erişimi sağlayan yeni güzergahların ilave edilmesiyle birlikte durak sayısı da 12’den 16’ya çıktı.

Yeni uygulamamın 7 Mart Pazartesi günü başlayacağı bildirildi. YENİ GÜZERGAH Kahramanlar Katlı Otopark’ından hareket edecek ücretsiz servisler, Akıncılar Caddesi’nden 1395 Sokak’a bağlanıp Dr. Mustafa Enver Bey Caddesi’ni geçerek Kültürpark Yeraltı Otoparkı’na uğrayacak. Buradan Şair Eşref Bulvarı’na çıkan servisler sırasıyla Lozan Meydanı, Vasıf Çınar Bulvarı ve Cumhuriyet Bulvarı’nı takip ederek ulaştığı Gündoğdu Meydanı’ndan dönecek ve Plevne Bulvarı’na çıkacak. Buradan da Talatpaşa Caddesi’ne bağlanan servisler Ali Çetinkaya Bulvarı’na yönünde devam ederek Alsancak Tam Otomatik Otoparkı ve Alsancak Yer altı Otoparkı’na uğrayacak. Servis, başlangıç noktası olan Kahramanlar Katlı Otoparkı’nda ringi tamamlayacak

BİNİŞLER ÜCRETSİZ

Binişler sırasında abonelik kartı veya günlük otopark fişinin gösterilmesi yeterli olduğu uygulamada özel tasarımlı 4 adet servis aracı kullanılıyor. Servisler 07.00-23.00 saatleri arasında hafta içi ve Cumartesi günleri 10 dakika, Pazar günleri ise 30 dakika arayla sefer yapacak.

KOCAOĞLU NE DİYOR

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Alsancak’taki otoparklarımızda yaklaşık 2 bin araçlık boşluğumuz var. Ring sistemiyle ücretsiz taşıyalım dedik. Otoparkta indirim yaptık. 15 günde sadece 38 kişi abone oldu. Elbette bu başarı değil! Vatandaşlarımızın bu sistemin kolaylıklarından yararlanmalarını diliyorum. Ama en önemlisi, park yasağı olan caddelerimizdeki parklar engellenirse, bu projenin hayata geçmesi daha çabuk ve verimli olacaktır. Trafik polisi arkadaşlar ve Emniyet Müdürümüzün bu konuda ilgi ve alakalarını istiyoruz” diye konuşmuştu.