Çağla'dan dev adım

Milli tenisçi Çağla Büyükakçay, Garanti Koza Arena’da devam eden TEB BNP Paribas İstanbul Cup’ta çeyrek finale çıkarak Türk tenisi adına önemli bir başarıya daha imza attı. TEB BNP Paribas İstanbul Cup’ta tekler kategorisinde yoluna devam eden tek Türk raket olan Çağla Büyükakçay, ikinci turda Rumen Sorana Cirstea’yı 6-4, 6-2 yenerek adını çeyrek finale yazdırmayı başardı.

Karşılaşmaya oldukça iyi bir performansla giren dünya 118 numarası Çağla, kısa sürede 4-0’lık üstünlük yakaladı. Ardından üst üste üç oyun alan rakibinin geri dönüşüne engel olmayı başaran Büyükakçay, 6-4’le ilk seti hanesine yazdırdı. 26 yaşındaki başarılı milli raket, ikinci setin başında da peş peşe iki servis kırarak 4-0 öne geçti. Kalan bölümde oyunun kontrolünü kaybetmeyen Çağla Büyükakçay, maçı 6-2’yle tamamlayarak son sekiz raket arasına yükseldi.

İSTANBUL CUP TARİHİNE GEÇTİ

Türkiye’nin 1 numaralı tenisçisi Çağla, böylece 2014 ve 2016 Kuala Lumpur'un ardından kariyerinde üçüncü defa 250 bin dolar toplam ödüllü bir WTA turnuvasında çeyrek finale yükselmeyi başardı. Çağla ayrıca İstanbul Cup’ta teklerde en iyi dereceyi elde eden Türk tenisçi unvanının da sahibi oldu. Çağla Büyükakçay’ın yarı final yolundaki rakibi 6 numaralı seribaşı Japon Nao Hibino olacak.

Teklerde çeyrek final karşılaşmaları yarın (22 Nisan Cuma) oynanacak. Bir diğer Türk tenisçi İpek Soylu ise Rumen partneri Andreea Mitu ile Natela Dzalamidze/Veronika Kudermetova ikilisine karşı son dört ekip arasına kalabilmek için mücadele edecek. © 2016 Microsoft Koşullar Gizlilik ve tanımlama bilgileri Geliştiriciler Türkçe