Taşımalı eğitimde kayık dönemi

Manisa'nın Salihli İlçesi’ne bağlı Tekelioğlu Köyü’nde taşımalı eğitimle okula giden öğrenciler için Gölmarmara Gölü’nün sularının yükselmesi sıkıntı yarattı. Yollar sular altında kalınca 7 öğrenci okula gitmek için kayıkları kullanmaya başladı. Ege’nin en büyük barajlarından biri olan Demirköprü Barajı’nda, bol yağış nedeniyle doluluk oranı yüzde 100’e yaklaştı.

Taşkın riskine karşı barajdan su bırakılınca Gölmarmara Gölü’nde sular yükseldi ve taştı. Bundan en çok etkilenen yerlerden biri de Tekelioğlu Köyü oldu. Yolun büyük bölümünün sular altında kalması ve yer yer çökmeler meydana gelmesi de taşımalı eğitimle komşu Karayahşi Köyü’ndeki okula giden çocukları etkiledi. Öğrenciler servis aracının gelebildiği son noktadan itibaren kayıklarla taşınmaya başlandı. Tekelioğlu Köyü Muhtarı İbrahim Kerse, 7 öğrencinin yaşadığı bu sorunun bir an önce çözülmesini istediklerini söyledi. Öğrencilerin, Karayahşi Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Üstçavuş Ahmet Deniz Varol İlköğretim Okulu ile İmam Hatip Lisesi’ne gittiğini kaydeden Kerse, "Bu yıl yağışların çok fazla olması dolayısıyla Gölmarmara Gölü bir hayli su topladı. Taşımalı eğitim yapan öğrencilerimizin geldiği yol da suyun altında kaldı. Göl civarındaki tarım arazilerimiz zarar gördü. Bu yolun bir an önce düzeltilmesi ve göl seviyesinden yükseltilmesi için yetkilileri göreve çağırıyoruz" dedi.

'KORKUYORUZ'

Öğrencilerden 14 yaşındaki Halil İbrahim Yıldırım, gerek servisle gerekse de kayıkla giderken sıkıntılar yaşadıklarını söyledi. Yıldırım, "Yedi arkadaş her gün okula gidip gelirken bu yolu kullanıyoruz. Yollar çok bozuk. Sular da yükseldiği için kayıkla karşıya geçiyoruz. Biz midibüsle buradan geçerken araba bazen kayıyor ve o yüzden tehlike oluyor. Çok dalga vuruyor, korkuyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yollarımızın yapılmasını istiyoruz" diye konuştu.

3 KİLOMETRE BOZUK YOL

Tekelioğlu Köyü’nden aldığı öğrencileri Karayahşi Köyü’ndeki okula götürdüğünü belirten taşımalı eğitim şoförü Mehmet Toptaş da, "Yaklaşık 3 kilometrelik bir bozuk yolumuz var. Hem yolun düzgün olmaması hem de suların yükselmesi aracın da arızalanmasına neden oluyor. Çoğu zaman aracım yolda kaldığında köyden birilerine rica edip traktörü ile midibüsü çektiriyoruz. Gölde su seviyesi yükseldiği için yolumuz kapandı. Öğrencileri bazen kayıkla karşıya geçirmek zorunda kalıyoruz. Çocukların kayıkla karşıya geçmesi gerçekten riskli bir durum. Biz de burada risk altında kalıyoruz" dedi.

SORUN ÇÖZÜLECEK

AK Parti’li İl Genel Meclis Üyesi Cihan Sarı, köyde yaşanan sıkıntının bilindiğini ve Manisa İl Özel İdaresi’nin girişimleriyle sorunun çözülmesi için gerekli çalışmanın başlatıldığını belirtti. Sarı, "Gölmarmara İlçesi’nden kamyonlarla malzeme çekilecek ve suyun altında kalan bu yolun seviyesi yükseltilecek" dedi. Salihli İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Dilek de "Bu bölgede uzun yıllardır taşımalı eğitim yapılıyor. Bu yılki taşımalı eğitim ihalesi yapılırken ise böyle bir sıkıntı yoktu. Hatta Gölmarmara Gölü’nde çok uzun yıllardır bu denli bir şişme yaşanmamıştı. Manisa İl Özel İdaresi sorunu çözecek" ifadelerini kullandı.