Kendi yağınızla güzelleşin

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Plastik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Ufuk Bilkay, hastadan ince kanullerle alınan yağ dokusunun, deri altına verilmesi şeklinde bir uygulama olan yağ enjeksiyonu yönteminde başarılı sonuçlar alındığını söyledi.

Yağ enjeksiyonu yapmak için, hastanın karın, uyluk, kalça ve diğer yağ birikimi olan vücut bölgelerinden ince kanul ile alınan yağ dokusunun, özel işlemlerden geçirildikten sonra gerekli bölgede deri altına enjekte edildiğini anlatan Plastik ve Estetik Cerrah Prof.Dr. Ufuk Bilkay, bu işlemin lokal anestezi altında gerçekleştirildiğini söyledi.

İşlem sırasında hiçbir şekilde neşter kullanılmadığına dikkat çeken Dr. Bilkay, "Yağ en sık olarak çökük yanakların, ağız ve burun arasındaki gülme çizgilerinin doldurulması, derideki çökme ve düzensizliklerin giderilmesi, alın çizgilerinin silinmesi ve dudakların dolgunlaştırılması ya da vücuttaki kontur düzensizliklerinin giderilmesi amacı ile uygulanır. Alınacak yağ miktarına göre lokal veya genel anestezi uygulanır. Önceden belirlenen bölgelerden enjektör ile negatif basınç uygulayarak yağ çekilir. Alınan yağlar yine enjektör içinde serbest süzülmeye bırakılarak, serum ve yağ hücrelerinin ayrılması için bekletilir. Daha sonra yağ hücrelerinin daha çok bulunduğu orta bölümden küçük enjektörlerle alınıp nakledilmek istenen bölgeye enjekte edilir" dedi.