Kaf Kaf küme düştü

Karşıyaka, Yeni Malatyaspor ile 3-3 berabere kalınca, PTT 1. Lig'den düştü. Kaf-Kaf önümüzdeki sezon Spor Toto 2. Ligi'nde boy gösterecek.

PTT 1. Lig’de Karşıyaka, Yeni Malatyaspor deplasmanında 3-3’lük beraberlik alarak küme düştü. İzmir’in en köklü ekiplerinden biri olan Karşıyaka, 2-0 öne geçtiği maçta skor üstünlüğünü koruyamadı ve 20 yıl sonra alt lige düşme kabusu yaşadı. Karşıyaka Kayseri Erciyesspor’dan sonra PTT 1. Lig’den düşen 2. takım oldu. Şahin Aygüneş, Youssef Yeşilmen ve Can Erdem’in gollerine Malatya ekibi Umut Nayir, Guido Koçer ve Hüseyin Kar’ın golleri ile yanıt verdi.

20 YILIN KABUSU

Bu sezon 2 defa 2 farklı takım kurarken 5 teknik adamla çalışan Karşıyaka, tüm çabasına rağmen aylardır son sıradan kurtulamadı. Kaf-Kaf, 20 yıl aradan sonra bir alt lige düşmenin üzüntüsünü yaşadı. İzmir’in en çok taraftara sahip olan kulüplerinden Karşıyaka, en son 2000 yılında 2. Lig’e düştü. 2003 yılından bu yana PTT 1. Lig’de mücadele veren Ege temsilcisi, toplam 16 sezon mücadele verdiği Süper Lig’e 1995-96 sezonundan bu yana çıkamıyor.

Karşıyaka tüm sezon boyunca ekonomik sıkıntılarla boğuştu. Güncel borcu 35 milyon TL civarında olan yeşil-kırmızılılar, bu borcun üzerine yeni sezonda ancak 1 milyon TL ekleyebilecek. Yüzde 3’ü aşan borçlar, yöneticilerin kişisel sorumluluğunda olacak.