Karşıyaka'dan Federasyona büyük tepki

Pınar Karşıyaka'da yönetim Galatasaray Odeabank'la oynayacakları erteleme maçını 9 Mayıs'tan 7 Mayıs'a alan TBF'ye tepki gösterdi.

 

SPOR Toto Basketbol Ligi'nde 6 gün içinde üst üste Demir İnşaat Büyükçekmece, Galatasaray Odeabank ve Yeşilgiresun Belediyespor deplasmanlarına çıkacak Pınar Karşıyaka'da yönetim bir açıklama yayınlayarak Galatasaray Odeabank'la oynayacakları erteleme maçını 9 Mayıs'tan 7 Mayıs Cumartesi gününe alan Türkiye Basketbol Federasyonu'na (TBF) tepki gösterdi.

Yazılı bir açıklama yayınlayarak TBF'yi program hazırlarken tüm kulüplere eşit mesafede olmamakla eleştiren yeşil kırmızılı yönetim, "Federasyon, ertelendiği 3 hafta öncesinden belli olan Galatasaray Odeasank maçının programını son güne kadar açıklayamamıştır. Karşılaşma, play off için en kritik dönemde araya sıkıştırılmıştır. Bizim 2 maçımız arasında yalnız 48 saat varken, rakibe 1 gün fazla dinlenme imkanı verilerek, 'Tüm takımlar eşittir' ilkesine darbe vurulmuştur. Sezon başından bu yana saha içi ve saha dışında takımımız aleyhine gerçekleşmiş hatalara karşı sessiz kalmış olsak da, son yapılan uygulama sabır sınırlarımızı zorlamıştır. Sonucu her ne olursa olsun, hakkımızı her alanda arıyacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz" ifadeleri yer aldı.