Ramazan pidesi 2 liradan satılacak

İZMİR Fırıncılar Odası Başkanı Fikri Sırtı, ramazan pidesinin bu yıl 350 gram ağırlığında ve 2 TL fiyatla satılacağını söyledi.

Geçen yıl 300 gram pidenin 1.5 TL den satıldığını hatırlatan Sırtı, üzerine önlük giyip ramazan pidesi hamurunu açarak vatandaşa pide verirken, mutlaka esnaf odasına kayıtlı, sağlıklı, hijyenik ortamlarda, denetimi yapılan fırınlardan alışveriş yapılması uyarısında bulundu. Merdivenaltı ucuz üretilen pidelere karşı dikkatli olunması gerektiğini dile getirdi.

Sırtı, kente şehir dışından da ekmek ve kaçak pide getirilip satıldığına dikkat çekerek, "İzmir'de her gün 300 bin kaçak ekmek sokaklarda, kaldırımlarda, pazaryerlerinde, cami önlerinde satılıyor. Ramazan ayı boyuncada bu mekanlarda toz toprak içinde pide satışı yapılıyor. Geçen yıl Manisa Yunus Emre İlçesi'ndeki bir ahırda üretilip İzmir'e ekmek ve pide getirilip satıldığı tespit edilmişti. Sağlıksız ortamda kalitesiz pide üretiminin önüne geçmek için denetimler sıklıkla yapılmalı. Ramazan pidesinin sokaklarda satışı yasak. Mutlaka fırından alınmalı" dedi.