Karşıyaka çiçek açtı

12. Karşıyaka Çiçek Festivali başladı. İzmir Vali Yardımcısı Ardahan Totuk’un da katıldığı açılış töreninde konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, 9 yıl içinde kentte yeşil alan oranını, kişi başına 4.5 metrekareye çıkarmayı başardıklarını vurgulayarak, “Hedefimiz, Avrupa standartlarına ulaşmak. Eskiden bu standart kişi başına 7 metrekareydi, şimdi 10 metrekare oldu. Hedefimiz, Karşıyaka’da yeşil alan miktarını Avrupa’nın yeni standardına ulaştırmak. Ama, eski orana, yani 7 metrekareye ulaştırdığımızda bile ciddi bir iş yapmış olacağız. Zira, biz göreve geldiğimizde bu oran 2.5 metrekareydi” dedi.

Başkan Durak, Çiçek Festivali’nin de bu amaca hizmet ettiğini, her geçen yıl biraz daha gelişerek, büyümesinin kendilerini mutlu ettiğini de sözlerine ekledi. Çevre konusunda yaptığı yatırımlar nedeniyle ödül aldıklarını da belirten Başkan Durak “ Çevreye karşı yaptığımız her yatırım bizim insanla buluşmamızı sağlıyor. İzmir’in gülen yüzü Karşıyaka’ya her gelenin mutlu ayrılmasını istiyoruz. “dedi. Vali Yardımcısı Ardahan Totuk da konuşmasında üreticilerin tüketici ile buluştuğunu belirterek, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ı tebrik etti. İzmir Çiçekçiler Odası başkanı Mesut Tutar ise, konuşmasında Karşıyaka’da düzenlenen festivalin ilk başlangıcından bu yana büyük gelişme sağladığını belirterek çiçekçi esnafı adına Başkan Durak’a teşekkür etti.

Bostanlı Pazaryeri’nde 20 Mayıs akşamına kadar sürecek festivalde İzmir çevresinde başta Bayındır, Ödemiş, Urla gibi ilçelerdeki çiçek üreticileri yüzlerce kamyon çiçeği satış için alana getirdi. Üreticiden tüketiciye doğrudan satışın yapılabildiği, yüzlerce çeşit çiçek ve bahçe bitkisinin bulunduğu festival alanını çiçek kokuları şimdiden sardı.

Karşıyaka Çiçek Festivali’nde bu yıl ilk kez araba süsleme yarışması da yapıldı. İzmir Çiçekçiler Odası işbirliğiyle gerçekleştirilen yarışmaya çiçekçiler araçlarını rengarenk süsleyerek katıldı. Özel jüri tarafından alanda yapılan puanlama sonrasında Seç Tarım-Marka Botanik’in süslenen kamyonu birinciliği kazanarak 500 TL ödül adlı. Arena Çiçek’in içinde gelin-damadın da bulunduğu gelin arabası ikinci olarak 300 TL ödül kazandı. Yarışmada As tarım’ın aracı ise üçüncü olarak 200 TL ödül kazandı.