Altınordu kupa beyi

ALTINORDU, hafta sonunda hem Avrupa’da hem de Türkiye’de oynadığı maçlarda 3 kupa kazanıp İzmir’e döndü.

Altınordu U10 takımı, dünyanın 10 yaş kategorisindeki en büyük turnuvası olan Champions Trophy’de müthiş bir başarılı elde ederek sıralama turu serisi sonunda Liesing Kupası’nı kazandı. Kırmızı-lacivertli çocuklar, Avusturya’daki finalde ünlü Rapid Vien’i normal süresi 1-1 sona eren maçta penaltılarla 6-5 yendi. Altınordu, bu başarısıyla Inter, Atletico Madrid ve Kopenhag gibi dev kulüpleri geride bıraktı. U10’lar, turnuvyı ziyaret eden dünyanın gelmiş geçmiş en iyi golcülerinden biri olan Patrick Kluivert ile de tanışma fırsatı buldu.

Altınordu U12 takımı, Almanya-Metzingen’de düzenlenen U12 Sports View Cup’ta kelimenin tam anlamıyla fırtına gibi esti. Borussia Dortmund, Augsburg, Stuttgart, Darmstadt, Ulm ve Borussia Mönchengladbach gibi Alman futbolunun ünlü ekiplerinin mücadele ettiği turnuvada rakiplerini birer birer geçen Altınordu, penaltılara kalan finalde Augsburg’a penaltılarla 4-2 yenilerek ikinci oldu.

Altınordulu çocuklar, burada Alman ftubolunun önemli isimlerinden Kevin Kuranyi ile tanıştı. Altınordu’nun U13 takımı ise Türkiye Şampiyonası 1. Kademesi finalinde karşılaştığı Çiğli Belediyespor’u 2-0 yendi. Kırmızı-lacivertli ekip, bu sonuçla 21-24 Haziran’da Kütahya’da yapılacak 2. Kademe’de Altay, Denizlispor ve Boluspor ile eşleşti. Altınordu’nun U16 takımı ise yine hafta sonunda Avrupa’nın dev kulüpleriyle All Stars Cup’ta mücadele etti.

Paris Saint Germain, Borussia Dortmund, Porto, Atletico Madrid, Sparta Prag ve Arsenal gibi ünlü ekiplerin mücadele ettiği turnuvada 12. Olan kırmızı lacivertli gençler, Paris Saint Germain ve Borussia Dortmund’u mağlup etmeyi başardı.