En uygunu O'ydu

Göztepe Tamer Tuna ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.

Başkan Mehmet Sepil, Urla tesislerindeki imza törenininde yaptığı açıklamada önce play off final maçını değerlendirdi.

Sepil şunları söyledi:   “Geçen sene oldukça zor bir sene geçirdik, Süper Lige çıkışımız zor oldu, son penaltıya kadar kaldı. Geçen sene çok başarılı dönemlerimiz oldu, ilk yarıyı lider tamamladık ama sonra ciddi bir düşüşe geçtik. Takım ruhunu son 5-6 maçta tekrar istediğimiz seviyelere getirdik, onunla berabere Yılmaz hocamızın çok büyük katkılarıyla Süper Lige çıktık. Çok dramatik bir maç oldu, Eskişehir gibi çok önemli spor şehri ile mücadele ettik. Çok güzel bir maç oldu, maç sırasında müsabakanın duraklamalara uğraması mutlu etmedi ama onun dışında oyuncular arasında kulüpler arasında sorun yaşanmadan çok güzel bir maç oynandı. Son penaltıda biz kazandık, bu maçın tekrarını esasında daha iki gün önce izleyebildim, biz maçı çok daha fazla istemişiz ve hak etmişiz. Eskişehirspor gibi önemli bir camiaya çok teşekkür ediyorum. Maç bittiğinde İzmir’in sembolü Mustafa Denizli anında arayıp tebrik etti, Halil Başkan da aynı şekilde davrandı. Eskişehirspor camiasına tekrar teşekkür ediyorum, 1. Ligde başarılar diliyorum."

YILMAZ VURAL'IN GİDİŞİ

Yılmaz Vural ile yolların ayrılması ve Tamer Tuna'nın takımın başın getirilmesi sürecini değerlendiren Sepil şunları söyledi:

" Şampiyonluğun ardından 14 Haziran tarihine kadar 92. kuruluş yılı organizasyonlarımıza ilgilendik. Bu süreç içerisinde Yılmaz Hocamız ile görüştük. Daha öncede söylediğim gibi sürecin sonunda hocanın istedikleri ile bizim verebildiklerimiz uyuşmadı ve anlaşamadık. Sözleşmemiz karşılıklı opsiyonluydu ve sözleşmeyi sonlandırdık. Tamer Hoca ile görüşmemiz sözleşmenin sonlanmasının ardından başlamıştır. Hiçbir hoca ile ilişki kesmeden başka bir teknik direktörle görüşmedik. İzlediğimiz yakından takip ettiğimiz hoca idi. Kendisiyle tanışmam 14 Haziran’dan sonra telefonla oldu, İzmir’e davet ettik. Başka kulüplerle anlaşabileceği üzerine haberler okuyorduk. Göztepe ile çalışmak üzerine düşüncelerini sordum. Tamer Hoca Göztepe’de çalışmak istediğini, teknik direktörlük kariyeri için doğru bir adım olacağını söyledi. Birlikte neler yapabileceğimizi tartıştık. Tamer Hoca’nın kafasında geçen yapılanmalar, yanında getireceği kadrolardan başlayıp, bu sene ve daha uzun vadeli A takım kurgusu üzerine konuştuk. Düşüncelerimiz birbiriyle örtüşüyor, bundan 2-3 gün önce anlaştık, bugün de sözleşmeyi imzalayacağız.

YA ATATÜRK YA BORNOVA

Yeni sezonda maçlarını Atatürk ya da Bornova Stadı'nda oynamayı planladıklarını dile getiren Sepil, Gürsel Aksel Stadı'nın yapım çalışmalarına da temmuz ayında başlanabileceğini söyledi.  

Teknik Direktör Tamer Tuna ise yaptığı açıklamada, “Göztepe'de olduğum için çok mutluyum. Göztepe'nin efsanevi özelliklerine, taraftarların özelliklerine değinmemem zaten gerek yok. Umarım ki bütün hedefleri gerçekleştirmek adına öncesinde bu yıl kalıcı olma adına, sonrasında tüm geniş vadedeki planlarımızı gerçekleştirme adına inançları, prensipleri, değerleri olan bir kulüpte olmaktan sonsuz mutluyum. Herkese teşekkür ediyorum. Geçen yıl başarıyı sağlayan Yılmaz Hoca’ya, ekibine ve tüm oyunculara burada olmamızı sağladıkları için teşekkürlerimi sunuyorum. Göztepe'de olmaktan çok mutlu ve huzurluyum” dedi.

TEKNİK EKİP

Tamer Tuna'nın yardımcılıklarını Tahsin Tam, Mehmet Ak, Can Göçer yapacak. Kaleci antrenörü Suat Arıcan'ın yanı sıra kondisyoner Stefano Marrone ve analiz antrenörleri Can Yolgörmez ve Hakan Özgür de teknik ekipte yer alacak.