4 yeni baraj geliyor

DSİ 2. Bölge Müdürü Ali Fuat Eker Türkiye’nin verimli ovaları arasında gösterilen Küçük Menderes ovasında devam eden projeleri yerinde inceledi. Bir günde 4 projeyi birden gezen Eker, “kaybedecek vaktimiz yok” diyerek, tüm inşaatların planlanan zamanda bitirilmesini istedi.

Eker ve ekibinin ilk durağı Bayındır Ergenli Baraj şantiyesiydi. Proje ve inşaat hakkında bilgi alan Eker; baraj sahasını da gezdi.

Daha sonra Ödemiş Aktaş ve Rahmanlar Baraj Şantiyelerine geçen DSİ 2. Bölge Müdürü; dolguda kullanılan kaya malzemelerin ocağına da gitti. Şantiye sorumlularından inşaat hakkında mini bir brifing alan Ali Fuat Eker’ “ Ödemiş’in içme suyu ihtiyacını da karşılayacağı için Rahmanlar Barajı’nın bölge halkı için ayrı bir önem taşıyor. Barajın fiziki gerçekleşme oranı şu anda yüzde 70 seviyelerinde. Ödemiş’e her yıl 9 milyon 360 bin m3 içme suyu verecek ve 14.940 dekar tarım arazisini sulayacak projeyi önümüzdeki yıl tamamlamayı hedefliyoruz. Aktaş barajı ise bitmek üzere. 15 bin 800 dekar araziyi sulayacak barajda ağustos ayı sonunda su tutmaya başlayacağız” dedi.

Son olarak “Beydağ Barajı Sulama Projesi” şantiyesini ziyaret eden Ali Fuat Eker toplulaştırma çalışmaları ve sulama inşaatı hakkında bilgi aldı. 196 bin dekarlık dev projenin 120 bin dekarlık kısmının tamamlandığını açıklayan DSİ 2. Bölge Müdürü; İzmirli çiftçi bizden bir an önce su bekliyor. Bu nedenle kaybedecek vaktimiz yok. Projelerimiz hızla ilerlemeli ve planlanan zamanda bitirilmeli dedi. Eker çalışanlardan takvime uymalarını istedi.