Altınordu Türkiye Şampiyonu

Altınordu U13 Takımı, Düzce’deki Türkiye Şampiyonası’nda Beşiktaş, Bursaspor ve Osmanlıspor’un arasından sıyrılıp Türkiye Şampiyonu oldu. U16 ve U17’de Türkiye şampiyonu, U19’da Türkiye ikincisi, U12’de İzmir birincisi olan Altınordu’nun U13 takımı Türkiye şampiyonluğuna ulaşarak kırmızı-lacivertli ekibin müzesine bir kupa daha kazandırdı.

ZİRVEYİ SON HAFTA KAPTI

Kırmızı-lacivertli çocuklar, bir sezon boyunca nefes kesen bir mücadele örneği sergileyip mutlu sona ulaştı. Altınordu U13 takımı, ilk etapta İzmir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun düzenlediği U13 Ligi’nin son virajında lider Altay’ın yenilmesiyle zirveyi ele geçirdi ve 1. Kademe biletini aldı. Kırmızı-lacivertliler, Denizli’deki ilk kademede Burdurspor’u 7-0, Antalyaspor ve Çiğli Belediyespor’u ise 2-0 yendi.

47 GOL ATIP, 6 GOL YEDİ

Altınordu, Kütahya’daki 2. Kademe serisinde Altay’ı 2-1, Denizlispor’u 5-0 mağlup edip Boluspor’la golsüz berabere kalarak adını, Beşiktaş, Bursaspor ve Osmanlıspor ile birlikte Türkiye’nin en iyi dört takımı arasına yazdırdı. Düzce’deki final grubun ilk maçında Bursaspor’u 2-0’la geçen Altınordu U13 Takımı, finalde Osmanlıspor’u 1-0 yenerek kupaya uzandı. Altınordu U12 takımı, kupaya kadar giden yolda 18 maça çıktı, 14 galibiyet, 2 beraberlik, 2 yenilgi alırken, rakip fileleri 47 kez havalandırdı, kalesinde ise sadece 6 gol gördü.

İYİ OYNAYIP ŞAMPİYON OLDUK

U13 Takım Antrenörü Uğur Özdurulmuş, maçtan sonra  iki takımı da tebrik ederek, "Uzun soluklu bir maratondan geldik. Bu süreçte şampiyonluğa oynayan bir takım yarattık ve başarılı olduk. Başkanımız Seyit Mehmet Özkan başta olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Karakteri ve yeteneğiyle bu şampiyonluğu hak eden futbolcularıma da teşekkür ediyorum. Bu takımın hedefi sadece şampiyonluk değil, güzel futbol oynayarak şampiyon olmaktı. Ekip olarak bunu başardığımız için mutluyuz'' dedi.