Survivor İzmir!

Türkiye'nin en uygar şehri diye tanıtılan İzmir'in merkezindeki caddelerde rastgele zamanlarda çekilen bu fotoğraflar aslında söze gerek bırakmıyor.

Kentin göbeğindeki yaya kaldırımları survivor parkurlarını andırıyor. Güvenli bir şekilde kaldırımlarda yürüyebilmeye imkan yok. 

Özellikle Hilton Oteli, Yeni Asır, Swissotel gibi kurumların bulunduğu Gaziosmanpaşa Caddesi'nde yol kenarlarında ikinci sıra araç parkı "sıradan" bir uygulamaya dönüştü. Hemen hemen her sokak ve caddede kaldırımların üzerlerinde araçlara rastlamak mümkün.

Engelliler için oluşturulan bölümlere, kaldırımlara sürücüler araçlarını bırakırken son derece rahat hareket ediyor. Özellikle bu bölgede had safhaya ulaşan otopark sorununun giderilmesi için üretilen proje, atılan bir adım yok.

 

"En uygar" olması bir tarafa "ortalama uygar!" bir kentin merkezinde bile tahammül edilemeyecek keşmekeş günbegün büyürken, sorumlular ve yetkililer "böyle bir mesele yokmuş" gibi davranmayı tercih ediyor.  Keşmekeşi gidermekle yükümlü olanlar da ortalıkta görünmeyince, meydan fırsatçılara kalıyor.