15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz

Alman endüstriyel otomasyon sistemleri üreticisi Becker’in Türkiye CEO’su ve Alüminyum Koruma, Kapatma, Gölgelendirme Üreticileri ve İşadamları Derneği (AKGİAD) Başkanı Volkan Kebir, 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin gerçek yüzünü, yurt dışındaki muhataplarına her fırsatta anlattıklarını söyledi.

Türk demokrasisinin 15 Temmuz’da verdiği sınavın önemine işaret eden Kebir, “O akşam millet olarak bu darbeyi püskürtmeyi başaramasaydık, 70 yıllık demokrasi tecrübemiz bir gecede tarihe gömülecekti. Bir ülkenin yatırım ikliminde en önemli unsur, sağlam temellere dayanan ve içselleştirilmiş bir demokrasidir. Bunun önemini 2000’li yılların başında Mısır’a yatırım yapan işadamlarımız çok acı deneyimler yaşayarak anladılar. Bizler hem şirket merkezlerimize hem de yurt dışındaki iş ortaklarımıza 15 Temmuz’un gerçek yüzünü her fırsatta anlatıyoruz. Her işadamının aynı duyarlılıkta olması gerektiğini düşünüyoruz. 15 Temmuz gecesi hayatını kaybeden 250 şehidimize Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyoruz.” dedi.

CAZİBE MERKEZİYİZ

Türkiye’nin en önemli güvencesinin, toplumun tüm kesimlerine yayılan demokrasi bilinci olduğuna vurgu yapan Volkan Kebir, Türkiye’nin dinamik iç pazarı ve lojistik avantajı ile yerli ve yabancı yatırımcı için her zaman cazibe merkezi olacağını kaydetti. AKGİAD Başkanı Kebir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Uzak olmayan gelecekte OHAL kalkabilir” açıklamasını memnuniyetle karşıladıklarını ifade ederek; Türkiye’nin OHAL nedeniyle yurt dışında çok haksız ithamlara maruz kaldığını, uygulamanın kalkmasının yabancı yatırımcının Türkiye’ye bakışını pozitif yönde etkileyeceğini söyledi.