Çağla savaştı kazandı

Romanya'nın başkenti Bükreş'teki WTA turnuvasında ana tablo mücadelesi veren Çağla Büyükakçay, açılış turunda karşılaştığı Sloven Polona Hercog önünde etkileyici bir geri dönüşe imza atarak galibiyete uzanmayı başardı. Son olarak Wimbledon'da üçüncü tura kadar ilerleyen dünya eski 35 numarası Hercog karşısında ilk seti 6-4 yitiren Büyükakçay, ikinci seti 6-3'le hanesine yazdırıp maçı final setine götürdü.

Karar seti büyük bir çekişmeye sahne oldu. Sekizinci oyunda servisini kırdırıp 5-3 geriye düşen Büyükakçay, bir sonraki oyunda Hercog'dan break'i geri alıp maçta kaldı. Akabindeki oyunlarda her iki tenisçi de servislerine tutunurken kazananı tie-break belirledi.

Kritik oyunda 3/3'le geçilen saha değişiminin ardından kusursuz bir performans sergileyen Çağla, üst üste dört puan alıp 7/3'e ulaştı ve maçı noktaladı. 2 saat 54 dakika sonunda Hercog'u 4-6, 6-3, 7-6 ile devirerek son 16'ya kalan Büyükakçay, toprak zeminde gerçekleşen Bükreş Açık'ın ikinci turunda 6 numaralı seribaşı Sorana Cirstea ile Ana Bogdan arasındaki maçın kazananıyla oynayacak.