Tatilde spor keyfi

Okulların yaz tatiline girmesiyle birlikte kapılarını açan İzmir Büyükşehir Belediyesi Yaz Spor Okulları, 21 branşta 7 bin öğrenciye aynı anda spor yapma olanağı sağlıyor.

En çok rağbet gören yüzme branşından ise iki ayrı havuzda toplam 2 bin kursiyer yararlanıyor. Çocuklarına ekonomik koşullarda ve güvenli bir şekilde spor yaptırmak isteyen aileler, yine İzmir Büyükşehir Belediyesi Yaz Spor Okulları'nı tercih etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü bünyesinde 14 merkezde, 21 branşta açılan spor okullarına daha ilk günlerde 7 bin kursiyer kayıt yaptırdı.

Dönem sonuna kadar bu sayının 15 bine ulaşması bekleniyor. 80'in üzerinde eğitmen eşliğinde spor yapan çocuklar hem tatili verimli bir şekilde geçiriyor, hem de kötü alışkanlıklar uzak, sağlıklı bir yaşam için adımlar atıyor. Okullar için kayıtlar halen ilgili merkezlerde devam ediyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü'nün 21 branşta faaliyetini sürdürdüğü "Yaz Spor Okulları"nda en büyük ilgiyi her yıl olduğu gibi yine Yüzme Spor Okulu görüyor. Kültürpark Celal Atik Spor Salonu ve Buca Sosyal Yaşam Kampüsü'nde bulunan havuzlarda 2 bin öğrenci yüzme eğitimi alıyor. Yaz sonuna kadar bu sayının 5 bini bulması bekleniyor.