Altınordu'nun genç askerleri

ALTINORDU'nun genç stoperleri Yusuf Yalçın Arslan, Seydi Kayasoy, Recep Yemişçi ve Şahan Akyüz, bu sezon TFF 1.Ligi'nin en genç savunma oyuncuları olacaklar.

Bu sezon A Takıma yükselen 2000 doğumlu Şahan Akyüz, defans bölgesinin en genç futbolcusu unvanını alırken, 18 yaşındaki Recep Yemişçi ile 19 yaşındaki Yusuf Yalçın Arslan ve Seydi Kayasoy ile yaş ortalaması sadece 18,25 oldu.

Eskişehirspor'dan orta saha oyuncusu Murat Uçar ile Almanya'nın Preussen Münster takımından forvet Mirkan Aydın'ı transfer ettiklerini, defansa ise takviye yapmayı düşünmediklerini belirten Teknik Direktör Hüseyin Eroğlu, yeni sezonda defansı gençlere emanet ettiklerini söyledi.

Dört oyuncunun da kendi yaş gruplarında milli takım formasını giydiğinin altını çizen Eroğlu, “Onların enerjileri takıma olumlu yansıyacak. Futbolcularımıza güvenimiz her zaman tam” dedi.

Son üç sezondur A Takım'da yer aldığını söyleyen Yusuf Yalçın Arslan, “Bu sezon forma şansı bulup Altınordu'ya yararlı olmak istiyorum. Bunu başaracağım” yorumu yaptı.

Hedefinin Altınordu'da kalıcı olmak ve daha sonra Çağlar Söyüncü gibi Avrupa'da forma giymek istediğini ifade eden Seyfi Kayasoy, “Başkanımız Seyit Mehmet Özkan ve tüm hocalarımızın üzerimde emeği var. Bundan dolayı herkese çok teşekkür ediyorum. Bize inan ve güvenenleri mahçup etmeyeceğim” diye konuştu.

Geçtiğimiz sezon talihsiz bir sakatlık dönemi geçirdiğini belirten Recep Yemişçi, bu sezon A Takımda sürekli forma giymek istediğini söylerken, genç oyuncu Şahan Akyüz ise forma savaşına girmeye hazır olduğunu vurguladı.