Karşıyaka’ya Beşiktaş modeli

Eski Adalet Bakanı ve Karşıyaka’nın eski kulüp başkanlarından Hasan Denizkurdu, kulüp binasında basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Denizkurdu, kulübün kurtuluşu için yeni tüzük çalışmalarını başlattıklarını açıkladı. Kulübün idari ve mali açıdan çeşitli sıkıntılar içinde olduğunu ve sezonun bitmesiyle beraber yeni tüzük çalışmaları için harekete geçtiklerini belirten Hüseyin Denizkurdu, “Kulübün borçları 25-30 trilyona dayanmış durumda. Geçmişten itibaren oluşan bu durumun yönetimleri çalışamaz hale getirmiştir. Kulübün yeniden yapılanması için bu çalışmayı benim yapabileceğimi ifade etmem üzerine Divan Genel Kurulu oybirliği ile bu görev bana vermiştir" dedi.  

“BEŞİKTAŞ’IN TÜZÜK ÇALIŞMASINDAN FAYDALANDIK”

Karşıyaka Kulübü Başkanı Cihan Büyükoral’ın da yönetim ile birlikte bu çalışmalara başından itibaren en kuvvetli desteği verdiğini belirten Denizkurdu, Beşiktaş kulübüyle de tüzük çalışmaları sırasında faydalandıklarını ifade etti.

Deniz Kurdu, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ile bire bir görüştüğünü belirterek kendilerinin oluşturduğu yeni tüzük çalışmalarından örnekler aldıklarını söyledi.

“TEMLİKLER KARŞIYAKA’NIN FACİASIDIR”

Karşıyaka’nın kurtuluşu için hazırlanan bu tüzük çalışmalarının divan kurulu, Karşıyaka Belediyesi, 1912 Derneği, Selçuk Yaşar, Yaşar Holding KAR-SAD Derneği ve Karşıyaka Çarşı Grubu’na gönderildiğini ifade eden Denizkurdu, Karşıyaka tarihinde en çok Selçuk Yaşar’ın katkılarının unutulmayacağını söyledi. Denizkurdu, konuşmasında, "Selçuk Yaşar’a 50 yıldır kulübe yaptığı düzenli katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. Ancak Selçuk Bey, günümüzde kulüpleri borç batağına sürükleyen yöneticilerin yaptığı gibi 1 lira bile temlikli yatırım yapmamıştır. Temlik bizim kültürümüzde yoktur. Ama son yıllarda kulüpleri sıkıntıya sokan en önemli durum temlikli yatırımların getirdiği facialardır" ifadelerini kullandı. Bu sene Karşıyaka kulübünün futbolculara 2,2 trilyon borcu olduğunu söyleyen Denizkurdu, futbolcuların paralarını alamamasına rağmen gösterdikleri performanstan dolayı kendilerini kutladı. Futbolcuların paralarının elbet ödeneceğini ama bu seneki performanslarından dolayı haklarının ödenmeyeceğini belirten Denizkurdu, bu oyuncu kadrosunun Karşıyaka tarihinde önemli bir yer edindiğini de sözlerine ekledi.

"KAF-KAF’IN KURTULUŞU ALTYAPIDA"

Karşıyaka’nın bu maddi ve idari yapıda ciddi bir şekilde uçurumun kıyısında olduğunu belirten Denizkurdu, "Karşıyaka Basket takımının yaptığı gibi özellikle altyapımızdan gençler çıkarmaya çok önem vermeliyiz. Kurtuluşun yolu alt yapıya dayalı, kulübün her kuruşunun dikkatlice kullanıldığı, 3 yıl içerisinde borçların tamamen ödeneceği, borçsuz bir Karşıyaka yaratmaktır" dedi. Bu dönüşümün ancak büyük bir katılımla tribünden divana, yönetimden Karşıyaka’ya gönül veren herkesin desteğiyle olabileceğini belirten Denizkurdu, Tüm Karşıyakalılar’ı 23 Mayıs saat 18.00’de Karşıyaka Nikah Dairesi’nde düzenleyecekleri toplantıya davet etti.

"SÜPER LİG REÇETESİ BELLİ"

Hasan Denizkurdu, PTT 1. Lig takımlarının Spor Toto Süper Lig’e çıkması için 8 trilyonluk bir bütçenin yeterli olacağını ifade ederek, "Kadronda 5-6 altyapıdan oyuncu çıkarıp, sistemini oturtursan, şampiyonluk baskısını da üzerinden atarsan, bu ligde başarılı olursun. Erciyes örneğindeki gibi, Bucaspor örneğindeki gibi, kısıtlı bütçelerle genç ve tecrübeli oyuncuların doğru harmanıyla Süper lig hedefi çok zor bir ihtimal değildir " ifadelerini kullandı.

TÜZÜKTEKİ ANA BAŞLIKLAR

Karşıyaka’nın kurtuluşu için hazırlanan tüzüğün ana başlıkları şu şekilde sıralandı: “Yönetimlerin, genel kurula sundukları bütçeyi en çok yüzde 10 oranında aşabilmeleri, daha fazla harcamadan kulübün sorumlu olmaması, alacak temliki, ipotek, borçlanma gibi yetki kullanımlarının divan ile birlikte yapılması, üyelik işlemlerinin yeniden düzenlenmesi ve 1 yıl içerisinde üye sayısının yüzde 5 artırılması, Divan’a gerektiğinde 3’te 2 oy çoğunluğu ile genel kurulu toplantıya çağırma yetkisi, keza aynı yetkinin belirli sayıda genel kurul üyesine de tanınması.”