Kent Hastanesi'nden kan bağışı

İzmir Kent Hastanesi yüzlerce çalışanıyla Türk Kızılayı Ege Bölge Müdürlüğü’nce sürdürülen kök hücre ve kan bağışı kampanyasına destek verdi.

Kent Kemik İliği Nakli Merkezi Başkanı Prof. Dr. Gürhan Kadıköylü, “Bu kampanyaya destek vermek hem vatandaş olarak görevimiz hem de bir sağlık kuruluşu olarak sorumluluğumuzdur. Desteğimiz her zaman sürecek” dedi.

15’i İzmir’de, yaklaşık 40 ekiple Ege Bölgesi’inde her gün hem ihtiyacı karşılamak amacıyla kan toplayan hem de TÜRKÖK projesi kapsamında kemik iliği nakli bekleyen hastalar için gönüllü bağışçılara ulaşan Türk Kızılayı, dün İzmir Kent Hastanesi’nin konuğu oldu.

Türk Kızılayı’nın “Bağışlanan her an, kurtarılan üç can” sloganıyla başlattığı kampanyaya hastane personeli büyük ilgi gösterdi. Hemşiresinden profesörüne sağlık çalışanları kadar idari, yardımcı hizmetler personeli de kan verip hem kan ihtiyacına katkıda bulundu hem de kök hücre bağışçısı oldu.

Ekip sorumlusu Dr. Kerem Takmaz kampanyanın çığ gibi büyüdüğünü belirterek, “Türk Kızılayı olarak bu kampanya ile kök hücre ile birlikte kan bağışı toplamayı, gönüllülerimizin sayısını artırmayı amaçlıyoruz. Kök hücre konusunda farkındalık yaratmak, toplumu bilinçlendirmek de diğer hedeflerimiz. Kent Hastanesi’ne verdiği destekten dolayı çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Kan bağışında bulunan Kent Hastanesi Kemik İliği Nakli Merkezi Başkanı Prof. Dr. Gürhan Kadıköylü de ailesinden kök hücre vericisi olmadığı için hastaların yaşadığı çaresizliğe bizzat tanık olduklarını söyledi.

Kadıköylü, “Bu hastalarımızın imdadına TÜRKÖK yetişti, bağışçı bulundu, nakillerini gerçekleştirdik. Bir gün herkesin kök hücre vericisine ihtiyacı olabilir. O nedenle kampanya önemli ve desteklenmeli. Biz Kent ailesi olarak görevimizi yaptık, sorumluluğumuzu yerine getirdik, desteklemeye de devam edeceğiz” dedi.