Göztepe Disiplin Kuruluna abone

Ergin Karataş/DHA Ligden düşme şokunu yaşadığı Tavşanlı Linyitspor maçında yaşanan olaylar nedeniyle 4 maç seyircisiz oynama cezası alan Göztepe, hayal kırıklığına dönüşen 2012-13 sezonunda PFDK’nin resmen abonesi oldu. Karşıyaka’yla oynadıkları her iki derbiden sonra birer kez seyircisiz oynama cezasına çarptırılan sarı kırmızılılar, Tavşanlı Linyitspor mağlubiyetinin ardından aldığı cezayla toplamda altı maça ulaşırken, 12 maç sahası kapatılan Ankaragücü’nün ardından PTT 1.'inci Lig’in utanç listesinde ikinci sırada yer aldı.

Göztepe, gelecek sezon 2'inci Lig’deki ilk dört iç saha maçını sadece kadın ve çocuk taraftarlar izleyebilecek. Olaylı karşılaşmalarda yaşanan saha olayları ve çirkin tezahüratın, kulübe maddi faturası da ağır oldu. Sarı kırmızılıların bu sezon ödediği toplam ceza 185 bin 800 TL’ye ulaştı. Kabusa dönüşen Tavşanlı Linyitspor randevusunda kırılan koltuklar ve Atatürk Stadı’na verilen zararın bedeli ise 200 bin TL’yi buldu. Gürsel Aksel Tesisleri ve kulüp binasındaki hasarın, sigorta şirketi tarafından karşılanacağı ifade edildi.

VELİ SUÇUNU İTİRAF ETTİ

Tavşanlı Linyitspor maçının bitiş düdüğünden sonra rakip sporculara saldırdığı gerekçesiyle 6 maç ceza alan Göztepeli Veli, suçunu itiraf etti. Takım olarak matem yaşarken, rakip oyuncuların sevinmesine dayanamadığını ve tepki gösterdiğini belirten Veli, "O kargaşada kim olduğunu hatırlamadığım bir futbolcuya vurduğum doğru. Yapılmaması gereken bir hareket yaptım, özür diliyorum" diye konuştu.