Madalya koleksiyoneri

Türkiye'nin son dönemde yetiştirdiği en önemli cimnastikçilerden biri olan Altınordulu Ferhat Arıcan, kelimenin tam anlamıyla bir madalya koleksiyoneri. 2005-2017 yılları arasında 12 kez Türkiye şampiyonu olan genç cimnastikci, Dünya Kupası, Gençlik Olimpiyatları, Akdeniz Oyunları ve İslam Oyunları’nda bir çok kez kürsüye çıktı, artık kazandığı yüzlerce madalyayı saklayacak yer bulamamaya başladı.

Avrupa ve Dünya Şampiyonası’nda 8.’lik elde eden, ülkemizi 2016 Rio Olimpiyatları’nda temsil etme gururu yaşayan Ferhat Arıcan, aynı zamanda Türk cimnastiğinde ilkleri de başardı. Ülkemizde kendi adını taşıyan üç harekete sahip ilk ve tek cimnastikçi olan Altınordulu sporcu, Avrupa Şampiyonası’nda paralel ve kulplu beygirde final yapan, Dünya Şampiyonası’nda bireysel ve alet finallerinde yarışan ilk cimnastikçi olma unvanlarını da elde etti.

Ferhat Arıcan, diğer yandan olimpiyat dışındaki tüm büyük organizasyonlarda final serisine kalan ilk cimnastikçi olma özelliğini de taşıyor. Şimdiki hedefini “2020 Tokyo Olimpiyatları” olarak belirleyen Ferhat Arıcan, “Çok iyi bir hazırlık dönemi geçiriyorum. Bu yıl önümde kariyerimin en yoğun ve zorlu yarışma dönemini yaşayacağım. Bu süreç, benim Tokyo hazırlığımı kusursuz yapmamı sağlayacak. Hedefim, Türk cimnastik tarihinde bir ilki daha başararak olimpiyatlarda kürsüye çıkan ilk cimnastikçi olmak” dedi.