ESTİ hep zirvede

İzmir’de antrenman yapacak havuz bulmakta bile zorlanan ESTİ’nin kızları su topunda 5 kez peş peşe Türkiye Şampiyonu olmayı başardı İzmir’de 1993 yılından bu yana faaliyet gösteren Ege Su Sporları Tenis İhtisas Spor Kulübü (ESTİ), elde ettiği başarılarla su topu sporunda ülkenin önemli bir markası olmayı başardı.

ESTİ, erkekler ve kızlarda hem A takım hem de yaş kategorilerinde çok sayıda milli sporcu yetiştirdi. Antrenmanlarını ve maçlarını yapacak kendine ait bir tesisi bulunmayan ESTİ, Ege Üniversitesi Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu ve Buca Belediyesi Yüzme Havuzu’ndan da bir süredir yararlanamıyor.

ESTİ Yönetim Kurulu üyeleri, İzmir’i başarıyla temsil eden kulüplerinin kent dinamiklerinden ve kamuoyundan destek görmeleri halinde bu sporda çıtayı çok daha yükseklere taşıyacak potansiyele sahip olduklarını dile getiriyor.

Peş peşe beş kez Türkiye Şampiyonu olan ESTİ Kadın Su Topu Takımı’nın kaptanı Melis Şanlı da İzmir gibi bir deniz kentinde antrenman yapacak havuz bulamamak ve destek alamamaktan duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Melis Şanlı, su topunda yabancı oyuncularla takviyeli güçlü bir kadrosu ve geniş imkanları bulunan Galatasaray gibi büyük bir kulüple mücadele ederek kupayı peş peşe 5 defa İzmir'e getirdiklerini belirterek, "Kulübümüz, yönetim kurulunun çabaları ve sporcu aidatlarıyla ayakta duruyor. İzmir’de yeterli sayıda olimpik havuz yok. Bunca başarıya rağmen İzmirlilerin desteğini alamadık" dedi.