Fatih Baha Aydın, Muğla'da gençlerle buluştu

Necip Fazıl Edebiyat Ödülü ve Atilla İlhan Bilim, Sanat ve Kültür Vakfı tarafından verilen ilk eser dalında başarı ödüllerinin sahibi olan yazar Fatih Baha Aydın, Muğla’da okuyucularıyla buluştu. Muğla Şehit Altuğ Pek Anadolu Lisesi Kütüphanecilik Kulübü tarafından davet edilen Aydın, ilk önce tarihi Saadet Hanım Konağı’nda kendi tanburu eşliğinde klasik müziğimizden bir dinleti ve sohbet gerçekleştirdi.

Daha sonra Menteşe Belediyesi Konakaltı Kültür Merkezi Nail Çakırhan Salonunda: “Gençler Yazarlarla” programına katıldı. Düzenlenen programa Muğla İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Serap Aksel, Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürü Soner Kaya, Halk Kütüphanesi Müdürü Pınar Dengiz ve Muğla Şehit Altuğ Pek Anadolu Lisesi Müdürü Bayram Bulut ve kalabalık bir öğrenci grubu katıldı.

Programın açış konuşmasını yapan Muğla Şehit Altuğ Pek Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni İsmail Zorba: “Yedi senedir yürüttüğümüz programlarımız vasıtasıyla gençlerimize nitelikli kitap okumanın yöntemlerini öğretiyoruz. Okunan her kitapla gençlerimiz hayata dokunmayı, sorgulamayı, eleştirmeyi ve kendilerini objektif şekilde ifade etmeyi öğreniyorlar. Gençlerimiz okudukları eserleri yazarlarıyla birlikte yorumlama ve eleştirme imkânı bulduklarında çok daha kalıcı dönütler elde ediliyor. Bu programların etkinliğini gördüğümüz için gençlerimizi yazarlarla buluşturmaya elimizden geldiğince devam edeceğiz” dedi.

Fatih Baha Aydın ise: “Yazmak hayatımızı tamamlamanın bir başka yolu. Bunu müzikle, resimle, sanatın diğer kollarıyla da gerçekleştirebiliriz. Ben hayatımdaki bütün sorunları ahlaki boyutta ele alıp aykırı karakterler üzerinden anlatmayı ve toplumdaki sorunları karakterlerin gözünden sorgulamayı seviyorum. Kendi benliğimdeki arınmayı bu yolla tamamlamayı amaçlıyorum. Yazarak sorguluyorum ve bunu okurlarımla paylaşmayı amaçlıyorum” dedi.

Fatih Baha Aydın’a program sonunda İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Muğla Şehit Altuğ Pek Anadolu Lisesi tarafından çiçek ve plaket takdim edildi.