''Katil'' yerine ''Sorumlu''yu tercih etti

''Reyhanlı'da 51 kişinin katili Recep Tayyip Erdoğan'dır'' biçimindeki ifadesi tartışılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a yine yüklendi ancak bu kez katil demedi. Çankaya Belediyesinin hizmet binası açıldı. Belediye Başkanı Bülent Tanık’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen açılışa, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve parti üyeleri katıldı.

Eski TRT spikeri Elçin Temel’in sunumuyla yapılan törene vatandaşın ilgisi yoğun oldu. Açılış konuşmasını yapan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Güçlü olacağız, diri olacağız, uyanık olacağız. Mücadeleyi birlikte yapacağız. Türkiye’nin bağımsızlığı, özgürlüğü için hep beraber yüreklice mücadele edeceğiz. Türkiye’nin bütün coğrafyasında çalışmak, barışı sağlamak zorundayız. Reyhanlı’da bombalar patladı. 51 yurttaş hayatını kaybetti. Şimdi soruyorum bunun sorumlusu kim? Eğer siz dış politikanızı başka ülkelerin çıkarlarına inşa ederseniz faturayı da millete ödetirsiniz. Sen bu ülkeyi yönetmiyor musun? O zaman bu işin sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan’dır.” Kılıçdaroğlu, bir de ''çapsız bir Dışişleri Bakanı'' olduğunu savunarak, "Maraton yolcusu gibi koşarak gidiyor acaba ne diyecekler diye” şeklinde konuştu.

SWOBODA’YA GÖNDERME

CHP’li belediyelerin çalışmaması için baskı yapıldığını savunan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ne yaparlarsa yapsınlar inandığımız yoldan asla dönmeyeceğiz. Baskılar bizi yıldıramaz, bizi daha da güçlendirir. Bu ülkeye barış huzur gelene kadar mücadele edeceğiz.” CHP lideri Kılıçdaroğlu, Avrupa Parlamentosu (AP) Sosyalist Grup Başkanı Hannes Swoboda’ya gönderme yaparak, “Eğer biz gücümüzü birleştirirsek, eğer biz onurlu bir Türkiye’yi ayağa kaldırmak için mücadele edersek, eğer biz kendi ülkemizin çıkarlarını yedi düvele karşı savunursak, eğer biz, bizim düşüncemizi eleştiren kişilere ‘hayır ben seninle görüşmüyorum’ diyebilirsek Türkiye ayağa kalkacaktır” dedi.

CHP GENÇLİĞİ 19 MAYIS’TA TANDOĞAN’DA

AK Parti İktidarı’nın Türkiye Cumhuriyeti ile sorunu olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Sayın Başbakan çık ‘ben Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanıyım’ de, diyemiyor. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti ile arasında sorun var. O sorunu sandıkta gidereceğiz. 23 Nisan ve 19 Mayıs’ı yasakladılar. Sizin yasaklarınız bize vız gelir. Biz her türlü yasağı bu ülkenin çıkarları için çiğner geçeriz. Gençlerimiz 19 Mayıs’ta Tandoğan’da olacaklar.”

BAŞKAN TANIK’TAN BÜYÜKŞEHİR’E TEŞEKKÜR!

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, açılışta yaptığı konuşmada, Çankaya’nın harabeden onarıldığını söyledi. Yeni hizmet binası ile halka daha çok hizmet edileceğini belirten Tanık, bütün birimlerin aynı binada toplanacağına işaret etti. Tanık, binanın hizmete açılmasından dolayı Büyükşehir Başkanı’na teşekkür etmek istediğini dile getirerek, “Bu sağlam yapıyı yıkmak, yerine küçük bir bina yapmak yerine, Çankayalı’ya devasa bina bir anıt hediye etmek için bizi ne kadar zorladıysa o kadar minnettarım ona. Ona teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından açılış, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Çankaya Belediye Başkanı Tanık, Mustafa Özarslan ile ekibi Grup Çığ ile birlikte yapıldı.