TARİHİ CAMİ, MEYDAN DÜZENLEMESİ KURBANI

Muğla’nın tarihi yapılarından Kurşunlu Camii her meydan düzenlemesinde toprağa biraz daha gömülüyor. Muğla Menteşe’nin Osmanlı eserlerinden olan ve 2. Beyazıt döneminden bu yana Muğlalılara hizmet veren cami, bu günlerdeki görüntüsüyle üzüntü veriyor.

Cemaat, uzun bir süredir restorasyon çalışması dolayısıyla kapalı olan caminin açılacağı günü dört gözle beklerken ortaya çıkan görüntü tepkilere yol açtı. Caminin hemen yanı başında Menteşe Belediyesi tarafından yapılan meydan düzenlemesi sonucunda, zaten meydandan aşağıda olan caminin, daha da aşağıda kalmasına vatandaşlar oldukça tepkili.

Sekiz ay önce başlayan meydan düzenlemesi ile aynı kotta birleşerek cami ve meydanın siluetinin daha güzel ortaya çıkmasını bekleyen Menteşeliler, şimdiki görüntü karşısında büyük bir şaşkınlık içerisindeler.

Yağmurlu havalarda camiye meydan tarafından girmekte caminin bahçesinde oluşan su birikintilerinden dolayı oldukça zorlandıklarını anlatan ilçe sakinleri , bundan sonra işlerinin daha da zor olacağını, meydandaki suların da bahçeye dolabileceğini belirtiyorlar.

Menteşe’nin önemli kültür varlıklarından birinin hemen yanı başındaki bu çalışmalar için Kültür Bakanlığı’ndan bir izin alınıp alınmadığı, alındıysa da alınan izin projesine bir revizyon değişiklik yapılıp yapılmadığı da cevabını bekleyen sorular arasında.