BASIN AKADEMİSİ

BASIN AKADEMİSİNİN İLK DERSİ MANİSA’DA

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Basın Akademisinin ilk dersi Manisa’da yapıldı.

18 Eylül Cumartesi günü Anemon Otel’de düzenlenen toplantıdaki ders içerikleri, eğitime katılan gazeteci ve yazarlar tarafından beğeniyle karşılandı.

İfade özgürlüğü ve Gazetecilerin Hakları konulu ilk dersi veren Avukat Birgül Değirmenci’nin ardından Ahmet Buğra Tokmakoğlu, katılımcılara Yeni Nesil Medya Yayıncılığı hakkında bilgiler verdi.

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gökçen Başaran İnce’nin sunduğu ‘Medyada Nefret Söylemi ve Ayrımcı Dille Mücadele’ dersi ise Manisa’ lı gazeteci ve yazarlarca ilgiyle izlendi.

Günün son dersi ise Özgür Kurşun’ un sunduğu ‘Mobil Araçlarla Görüntülü Habercilik’ oldu.

Cemiyet Başkanı Dilek Gappi, eğitim başlangıcında yaptığı konuşmada: İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin Avrupa Birliği finansal desteği ile kurduğu İGC Basın Akademisinin sektördeki eğitim boşluğunu gidermek üzere yola çıktığını ve 2019 yılından beri düzenli eğitimleriyle mesleki ve İngilizce dil eğitimi ihtiyacını ücretsiz karşıladığını” söyledi. Dilek Gappi, yerel basınında güç birliğine her zamandan daha çok ihtiyaç olduğuna dikkat çekerek, “Hiç kimsenin bu mesleği itibarsızlaştırmaya hakkı yoktur. Bu meslek demokrasinin 4. gücüdür ama onun da ötesinde bir meslektir. O zaman biraz daha fazla sahip çıkacağız. Kişisel donanımları artıracağız. Kişisel kavgalarımızı bir kenara bırakacağız. Yeni insanları bu meslekte tutmanın yollarını arayacağız” dedi.

Eğitimin kendileri için çok yararlı geçtiğini belirten Manisa Demokrat Gazeteci ve Yazarlar Derneği temsilcileri, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanına teşekkürlerini iletirlerken günün anısına birlikte fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmediler.