Yamanlar'da görkemli tören

Akademik alandaki başarılarının yanında sporda da birçok branşta ulusal alanda önemli başarılara imza atan İzmir Yamanlar Eğitim Kurumları, çeşitli dereceler alan öğrencileri için görkemli bir tören düzenledi.

Yamanlar İlköğretim Okulu konferans salonunda düzenlenen törene İzmir Milli Eğitim İl Müdürü Vefa Bardakcı, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Metin Kaplan, Okul Sporları Federasyonu Başkanı Ayhan Pala, İzmir Gücü Spor Vakfı (İZVAK) Başkanı Tuğrul Yemişçi, eski milli futbolcu Ünal Karaman, TSYD İzmir Şubesi Başkanı Bahri Okumuş, Karşıyaka Teknik Direktörü Cihat Arslan, Göztepe Antrenörü Ümit İnal, Efsane Göztepe'nin unutulmaz ismi Nevzat Güzelırmak,  gazete ve yayın kuruluşlarının üst düzey yöneticileri, kulüp temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan Yamanlar Eğitim Kurumları Genel Müdürü Sebahattin Kasap, Türkiye'nin uluslararası bilim olimpiyatlarında ele ettiği 381 madalyanın 118'ini Yamanlar'ın kazandırdığını söyledi. Türkiye'yi bilim alanında başarıyla temsil ettiklerini vurgulayan Kasap, "Bilimde kendisini dünyaya kanıtlarken spor alanındaki çalışmalardan da geri kalmayan bir kurumuz. Sportif çalışmalara her türlü desteği vermeye devam ediyoruz. Bu yıl yapılan okullar arası spor müsabakalarında Yamanlar, yedi spor dalında ve 12 yaş kategorisinde önce il şampiyonu oldu, ardından elemeleri geçerek Türkiye finallerine katılma başarısı gösterdi. Bu öğrencilerimizi ödüllendirmek için buradayız. Gelecek yıl hedeflerimizi önce Türkiye, ardından dünya şampiyonluğu olarak belirledik" diye konuştu.

Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Kaplan ise sporda başarının en önemli faktörün emek ve fedakarlık olduğunu söyledi. Okullardaki yetenekli çocukları tespit edip Türk sporuna ve milli takıma kazandırmak istediklerini aktaran Kaplan, şunları kaydetti: "Öncelikli hedefimiz bu. Bu çalışmalarımızı Okul Sporları Federasyonu ile yürütüyoruz. Bu yıl okullar arasında düzenlenen şampiyonalarda bir patlama oldu. Büyük dereceler ve başarılar kazandık. Tabii ki hedefimiz, bu başarıların artarak devam etmesi. Bunun için de 2016-2020 olimpiyatına kadar kurumlarımızda ya da kulüplerimizde çalışan bütün antrenörlerden, en az bir sporcu yetiştirmelerini istiyoruz."

"SPOR İLE EĞİTİM KARDEŞ OLMALI"

Federasyon Başkanı Pala da spor ile eğitimin kardeş olması gerektiğine dikkat çekerek, "Spor ile eğitim el ele yürümeli ki geleceğe umutla bakan, mutlu olan gençlerimizin milli ve manevi değerlere bağlı yetişmesinde bu kardeşlikle yol alınmalıdır. Sevginin olduğu yerde çiçekler açar, Yamanlar bunu sağlamış. Yamanlar'ın, eğitimin yanında spora da önem vermesinden son derece mutluyuz" diye konuştu.