İZVAK Jürisi kararını verdi

İzmir Gücü Spor Vakfı’nın (İZVAK) her sezon geleneksel olarak düzenlediği sezonun başarılıları yarışmasında ödül alanlar belirlendi.

Gazeteci -Yazar Öcal Uluç başkanlığındaki jüride İZVAK’tan Başkan Tuğrul Yemişçi, yönetim kurulu üyeleri Ali Ergöçmez ve Murat Ünlü, TSYD’den Asbaşkan Suavi Yardımoğlu yer alırken, spor yazarları Gürkan Ertaç (Yeni Asır), İsmail Özelçinler (Milliyet Gazetesi) ve Barış Yengiloğlu (Posta Gazetesi) da vakıf binasındaki toplantıda hazır bulundu.

Yapılan değerlendirmeler sonrasında sezonun en başarılı takımı ve en centilmen takımı ödüllerine Bucaspor layık görülürken, Sait Karafırtınalar en başarılı teknik direktör, Ömer Kahveci de en centilmen futbolcusu ödüllerini almaya hak kazandı.

Jüri tarafından sezonun en başarılı futbolcusu, bu sezon amatör kümeden (Muğlaspor) gelerek 19 gol 14 asistle müthiş bir performans sergileyen Altınordulu Ozan Sol seçilirken, sezonun en centilmen taraftar ödülü de Altınordu’ya verildi.

Jüri ayrıca futbola yaptığı yatırımlardan dolayı Altınordu A.Ş’ye özel ödül verilmesini kararlaştırdı…

İZVAK yönetimi ayrıca altyapıda bu sezon U-17’de Türkiye Şampiyonu, U-16’da ise ikinci olan Göztepe ile, U-15’te Türkiye Şampiyonluğu’na imza atan Altay’a da ödül verme kararı aldı.

Başkan Tuğrul Yemişçi, ödüllerin 28 Mayıs Salı günü saat 16.00’da Swissotel Grand Efes’te düzenlenecek törenle sahiplerine teslim edileceğini  belirterek, “Şubat ayında “Dernek Futbol Kulüpleri’nde Barcelona Modeli” konu başlıklı bir panel düzenlemiş ve katılan spor adamlarına yeni bir bakış açısı kazandırmaya çalışmıştık. Bu kez ise VLF Bochum Altyapı Baş Scout ve Kaleci Antrenörü Marco Knoop, “Almanya’nın yeni futbol düzeni ve altyapı sistemi” isimli panelde futbol ailesine deneyimlerini aktaracak. Ayrıca İzmirli 44 değerli spor adamına 80 yaş üstü futbol vefa ödüllerini de taktim edip, hizmetlerinden dolayı alkışlayacağız. Sporun içindeki herkesi bu önemli etkinliğimizde yanımızda görmek istiyoruz” dedi.