Körfezde 19 Mayıs coşkusu

19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’nı 4 günlük etkinliklerle şenlik havasında kutlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, programın üçüncü gününde İnciraltı’nda düzenlediği “İzmir Kayıkları Yarışı” ile ildeki coşkuyu Körfez'e de taşıdı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketleri ile birimlerinden oluşturulan toplam 8 takımın mücadele ettiği yarışmada birinciliği Balık Hali Şube Müdürlüğü, ikinciliği Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, üçüncülüğü ise İZELMAN Genel Müdürlüğü ekipleri kazandı. Yarışmada, ilk üçe girenler kupalarını İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Aysel Özkan ile Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Hilmiye Çarıkçı’nın elinden aldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Aysel Özkan, centilmence yarışan ekipleri kutlayarak başarılarının devamını diledi.

İzmir Körfezi’nde 17. yüzyıldan 1900’lü yıllara kadar kullanılan ve kentin simgesi haline gelen “İzmir Kayıkları”, 2005 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi ve bazı ilçe belediyelerinin katkılarıyla, 360 Derece Araştırma Grubu tarafından, 1880 yılındaki tersane çizimlerine uygun olarak üretildi.