Doktor döven zanlılar serbest

İzmir'in Buca İlçesi'nde, görev yaptığı sağlık merkezinde Uğur Karabay'ı darp ettiği ileri sürülen C.K. (20), S.D. (19) ve A.D. (23) sevk edildiği mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı.

Diğer yandan Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi bahçesinde toplanan Tabip Odası üyeleri, 'Şiddet sona ersin', 'Sayın Bakan, ya hekime şiddeti önle, ya da istifa et' yazılı pankartlar açtı. Tabip Odası Genel Sekreteri Mete Güzelant, yaptığı açıklamada, şiddetin bu kez bir aile hekimi; Dr. Uğur Karabay’a yöneldiğini belirterek şöyle dedi:

"Üç alçak saldırgan, meslektaşımıza işinin başında saldırdı ve dakikalarca tekme, tokat, yumruk attı. Hayati tehlike içindeki meslektaşımıza acil şifalar diliyoruz. Gerekçeleri; kendi işyeri hekimlerinden istemeleri gereken, işe giriş raporunun kendileriyle hiçbir ilgisi olmayan meslektaşımız tarafından verilmemesiydi. Kendilerine durum açıklandığı halde gösterilen hunharlık hangi insani değerle açıklanabilir? Halk ve hastalarla, hekimleri, sağlık çalışanlarını birbirine düşman taraflar haline getiren davranışların son bulmasını istiyoruz. Önümüzdeki süreçte hastaların cebine atılan elin büyümesiyle şiddetin artması paralel olarak gelişecektir. Yoksa bu süreç daha büyük olaylara açık olmaktan kurtulamayacaktır. Saldırganların en ağır şekilde cezalandırılması için çağrıda bulunuyoruz."