Günay'dan beddualı yorum

Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, AK Parti Bornova İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği toplantıda T.C. tartışmalarına değinerek, “Kim aklının köşesinden Türkiye Cumhuriyeti ile ilgili bir düşmanlık geçiriyorsa Allah onu kahretsin. Bunu ciddiye alıp da bir tartışma varmış gibi milletin içine bir nifak olarak sokan varsa, Allah da onları ıslah etsin” dedi.

Toplantıda AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, Bornova İlçe Başkanı Hüseyin Özkan, il genel ve belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, muhtarlar hazır bulundu.

Ertuğrul Günay, kürsüye çıkmadan önce yanına gelen bir kişinin Sağlık Bakanlığı’nın tabelalarından T.C ibaresinin kaldırılmasına tepki olarak 19 Mayıs’ta Ankara’da miting yapacaklarını söylediğini belirterek, şöyle dedi:

“Böyle bir şey olabilir mi? Böyle bir şeyi yapmaya kalkanın aklına şaşarım. T.C’nin kaldırılmasını düşünenin aklına şaşarım. TC’nin kaldırılmasını ciddiye alıp da konuşanın da aklına şaşarım. Burası Türkiye Cumhuriyeti. Burası Atatürk’ün Cumhuriyeti’dir. Burasının adı ebediyen ve tarihinin sonuna kadar Türkiye Cumhuriyeti olarak kalacaktır. Bir bakanlık logo düzenlemesi yapmış. Bu bir afiş, logo düzenlemesi. Bu devletin Anayasası’nda, aklında şuurunda, imanında Türkiye Cumhuriyeti var.

Kim aklının köşesinden Türkiye Cumhuriyeti ile ilgili bir düşmanlık geçiriyorsa Allah onu kahretsin. Bunu ciddiye alıp da bir tartışma varmış gibi milletin içine bir nifak olarak sokan varsa Allah da onları ıslah etsin. Biz bütünlük peşindeyiz. Elbette farklı düşünceler olacak. Burası demokrasi cumhuriyeti. Bulgaristan, Suriye’de olduğu gibi adı Cumhuriyet için diktatörlük değil. Sen beni ben de seni eleştireceğim. Ama yalan üreterek, bu milletin içine ayrımcılık sokarak siyaset yapmayacaksınız. O zaman bu vatana yazık etmiş olursunuz. Bu vatana yazık etmeye çalışanı da biz hak ettiği bir şekilde milletin önünde defterini dürer hesabını eline veririz. Biz Türkiye Cumhuriyeti’nin onurunu, niteliğini yukarı çıkarmaya çalışıyoruz. Biz özgürlüğü, adaleti, bereketi çoğaltmaya çalışıyoruz.

İzmir’e bundan sonra daha sık geleceğini belirten Ertuğrul Günay, “Bakan olunca “Bismillah' diye başladım, giderken de “Allah’a şükür olsun. Elhamdülillah’ dedim, ayrıldım. Şimdi biraz evim, parlamentom ve İzmir’im var. Bundan sonra İzmir’e daha çok geleceğim. Şimdi İzmir milletvekili olarak, sadece benim bakanlığımla ilgili değil tüm bakanlıklarla ilgili konularla ilgilenme fırsatı bulacağım. Bornova’da yarım kalan kültür merkezi benim için hüzündür. Görev süresince 30 kültür merkezi bitirdim. Bornova kültür merkezi abartılı. 23 milyon harcamışız. Sadece kaba projesi bitti. Ben 15 milyona mücevher gibi merkezler yaptım. Bunlar 90’lı yılların projeleri. Halk için değil müteahhitlerin kazanması için yapılan projeler. Biz bu dönem ikinci ihalesini yapacağız” dedi.

Bornova’da vatandaşların 2B arazilerinin rayiç bedellerinin yüksek olması ve bölgenin birinci derece SİT ilan edilmesi sonrası gayrimenkullerin satışının yapılamaması konusunda yaşanan sıkıntıları bildigini hatırlatan Günay, “Pazartesi günü SİT dereceleri yeniden düzenlenecek. Bu dereceler düşürülecek ve siz de mülklerinizden yararlanma imkanına kavuşacaksınız. Bunu yakından takip edeceğim. Bu kürsüden söz veriyorum” dedi.

Suriye sorununa da değinen Günay, “Suriye sınırındaki sıkıntılardan da yakın bir gelecekte kurtulacağız. Sınırda dünyanın bütün istihbarat örgütleri cirit atıyor. Türkiye’yi o tuzağın içine çekmeye çalışıyor. Ama biz inşallah orada sükuneti sağlayacağız ama elimizi, ayağımızı o bataklığın içine inşallah sokmayacağız” dedi.