İzmir İzmir olalı...

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir’de çok büyük yatırımlara imza attıklarını ve atmaya devam ettiklerini belirterek, “50’si DSİ projesi olmak üzere Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve diğer müdürlüklerin yatırımlarıyla 55 müjdemiz var. 4 milyon fidanı toprakla buluşturacağız. İzmir’i yemyeşil yapacağız. Bunların toplam yatırım bedeli 700 milyon lira” dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyon Emirdağ Kültür ve Dayanışma Derneği İzmir Şubesi tarafından Buca Kaynaklar Cennet Vadisi’nde düzenlenen Katmer Şenliği’ne katıldı. Şenliğe, Eroğlu’nun yanı sıra AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, Karşıyaka Belediye Başkanı Cavit Durak, AK Parti İzmir milletvekilleri Nesrin Ulema, Rifat Sait ve İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay ve Afyonlu vatandaşlar katıldı.

Şenlikte konuşan Veysel Eroğlu, İzmir’e son yıllarda yapılan yatırımın 10 milyar lirayı aştığını belirterek şöyle konuştu:

“Sadece 4-5 bakanlığın İzmir’e son 10 yılda yaptığı yatırım 10 milyar lirayı aşıyor. İzmir İzmir olalı bu kadar yatırım görmedi. Bu yatırımlar dolu dizgin devam ediyor. İzmir’i seviyoruz. Buraya ne gerekiyorsa yapmak boynumuzun borcudur. 2013 ve 2014 yılında İzmir’de bakanlık olarak fırtına gibi eseceğiz. Yüzlerce dereyi ıslah ettik, barajlar yaptık. İzmir’de 44 gölet ve sulamasını yapacağız. İzmir’e bereket yağacak. 50’si DSİ projesi olmak üzere Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve diğer müdürlüklerin yatırımlarıyla 55 müjdemiz var. Dört milyon fidanı toprakla buluşturacağız.”

İzmir’de 2013 - 2024 yıllarında fırtına gibi esmeyi planladıklarını anlatan Eroğlu; sözlerini şöyle sürdürdü: “İzmir’de havaalanı vardı, utanırdım, köy havaalanı gibiydi. Şimdi Türkiye’nin sayılı havalimanını biz inşa ettik. Çevre yolları vardı, kente girerken sıkıntıdan yaka silkerdik. İzmir’in bir de su meselesi vardı. İnsanlara arsenikli su içirilmesini asla kabul edemiyorum. Sayın Başbakanımız 2008’de bana talimat verdi ve ’Veysel hoca İzmir’in tam 2060 yılına kadar su problemini çöz. Bunların çözeceği filan yok’ dedi. Biz de kolları sıvadık. 2008’de Gördes Barajı’nı bitirdik, yılda 59 milyon metreküp menba suyunu getirdik. Hatta İzmir Büyükşehir Belediyesi dedi ki ’Kalanı biz yapamayız. 66 kilometre daha isale hattı ihtiyacımız var.’ Tamam dedik ve onu da yapıyoruz. Bu yıl içinde onu da inşallah bitireceğiz. Yani 100 kilometre uzunluğunda iki metre çapında borularla İzmir’e suyu getirdik. Farkımız bu. İzmir’e suyu getiren, çevre yolunu, havalimanını yapan biziz.”