Gençleri yalnız bırakmadı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 19 Mayıs’ta tüm gününü gençlere ayırıp kutlama etkinliklerinde yaşanan coşkuya ortak oldu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları, kentte büyük coşku yarattı. 4 gün şenlik havasında süren kutlamaların son günü renkli görüntülere sahne oldu. Sokak basketbolu, bisiklet turu ve ünlü müzik grubu Pinhani konserinin yanı sıra, etkinliğin son gününde, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun gençler için verdiği resepsiyon vardı.

Potada şenlik Sabahın erken saatlerinde “İzmir Yol Koşusu” ile başlayan 19 Mayıs kutlamaları, “Sokak Basketbolu Turnuvası” ile devam etti. Başkan Aziz Kocaoğlu’nun startını verdiği Bostanlı Rekreasyon Alanı’ndaki turnuvaya 24 takım katıldı. Karşılaşmaların sonucunda 15 – 16 yaş gençlerin katıldığı “Yıldızlar” kategorisinde birinciliği San Francisco, ikinciliği Kemalpaşa ve üçüncülüğü Basketbol Aşkı takımları kazandı. 17 – 18 yaş gençlerin katıldığı “Gençler” kategorisinde ise sırasıyla Old School, İGS ve Tthunder-State takımları kupa kazandı.

Pedallar 19 Mayıs için çevrildi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bostanlı Rekreasyon Alanı’nda İzmir Bisiklet Derneği’nin katkılarıyla düzenlenen bisiklet turunun da startını verdi. Bostanlı Rekreasyon Alanı’ndan başlayarak İnciraltı Kent Ormanı’nda kadar süren tura, her yaş grubundan 300’e yakın bisikletsever katıldı. Gençler onuruna resepsiyon verdi Etkinliğin son gününde gençler için Tarihi Hava Gazı Fabrikası’nda bir gece düzenledi. İ

zmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu’nun ev sahipliği yaptığı gecenin konukları arasında, İzmir’deki yıldız ve genç takımı sporcuları ile İzmirli genç millilerin yanı sıra, One Nation Cup Futbol Festivali için Almanya, Çin, Yeni Zelanda, Azerbaycan, Güney Afrika, Japonya, İsviçre ve Rusya’dan gelen 14 takım sporcusu da yer aldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu gençleri tek tek karşılarken bir sürprizle karşılaştı.

One Naiton Cup’ta yarışacak Güney Afrika’nın Durban takımı gençleri, Havagazı’na dans ederek girdi. Yeni Zelenda takımı gençlerinin “Haka” dansı ise büyük alkış aldı. İlki Bremen’de yapılan One Nation Cup Futbol Turnuvası’nın ev sahibi kupasını, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu aldı. Werder Bremen takımı yöneticisi eski futbolcu Marco Bode ile Sport Garten Başkanı Hans Ulrich Barde, İzmir’in bu turnuvaya ev sahipliği yaptığı için çok mutlu olduklarını ve kupanın İzmir’deki evine geldiğini söyledi.

Gecede bir konuşma yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Milli bayramlarımızı daha da coşkuyla kutlamak zorundayız. Bu, bizim en önemli görevimizdir. İzmirliler bu ödevlerini layıkıyla yapıyorlar. İzmir’den tüm Türkiye’ye örnek olacak şekilde kurtuluşumuzu, bayramlarımızı coşkuyla kutlamaya devam edeceğiz” dedi. Başkan Kocaoğlu daha sonra, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Gündoğdu Meydanı’nda düzenlediği Pinhani konserini gençlerle birlikte izledi.