Altay Başkanı'ndan eleştirilere yanıt

Ulaş Sağ/DHA

Altay'da muhalefet, seçimli olağanüstü kongre kararı alınması için imza kampanyası başlatırken Başkan Ömer Hızlıok, 2 yıllık yönetimi süresince kulübü kumar oynar gibi yönetmediğini açıkladı.

Geçmişte, hayali bütçelerle yola çıkıldığını, sonucunda ise hep play off oynayıp dönüldüğünü hatırlatan Başkan Hızlıok, "Camiamız benim böyle bir şey yapmadığımı iyi bilmeli. Bizi en çok eleştirenler, ekonomik başarısızlıktan dem vuruyor. Burada hata var. Benim dönemimde Altay’ın borcu azaldı. Tüzük kongresinde bunu herkese göstereceğim" dedi.

Sportif başarısızlığı kabul ettiğini, ancak neticeye etki eden çok sayıda dış faktörün es geçilmemesi gerektiğini de vurgulayan Başkan Hızlıok, sözlerini şöyle sürdürdü: "Son kongrede, zaten şampiyonluğa oynayan bir takım kurmayacağımızı açık açık ilan etmiştim. Buna rağmen Play Off’u sonuna kadar zorladık. İnsanlar artık Altay’ın adı 2’nci, kendisi 3’üncü Lig olan bir batakta olduğunu anlamalı. Burada yaşam savaşı veriyoruz. Tek kuruş gelir olmadan verdiğimiz bu mücadele es geçilmemeli. İmza kampanyası demokratik haktır. Ancak yapılan doğru işler görmezlikten gelinmemeli."