Yeni ilçeler için düğmeye basıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bütünşehir Yasası’na göre Büyükşehir’e devirleri 2014 yılının Mart ayından sonra yapılacak ilçe, belde ve köyler için çalışmalara şimdiden başladı. Başkan Aziz Kocaoğlu’nun bir süre önce gerçekleştirdiği ziyaretlerin ardından, yol yapım, bakım ve onarımları için 18 Haziran’da ihale kararı alındı.

Bütünşehir Yasası ile birlikte kendi sınırlarına bağlanan 9 ilçe, 23 belde ve 400’e yakın köye hizmet götürebilmek amacıyla harekete geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu bölgelerdeki yol yapım, bakım ve onarım çalışmaları için 18 Haziran’da ihaleye çıkıyor.

Geçtiğimiz aylarda yeni bağlanan ilçe, belde ve köylerde sıkı bir tur programı yaparak geniş katılımlı toplantılar gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bu bölgelerdeki ihtiyaçları yerinde tespit ederek tek tek not almıştı.

İhtiyaçların aciliyet sırasına göre giderileceğini belirten Başkan Kocaoğlu “Yol haritasını belirleyerek, öncelik sıralamasını doğru yaparak, hep birlikte çalışıp kentimizi kalkındıracağız. Biz klasik belediyecilik anlayışının dışında, 9 yıldır kentin kalkınmasını, refah düzeyini artırmayı hedefledik. Önümüzdeki yıllardan itibaren bu gelişmeyi siz de hissedeceksiniz. Yeni bağlanan 9 ilçe, 23 belde ve 400’e yakın köyümüzdeki problemleri aklı selim içinde çözeceğiz. Köylerimizin kalkınması için bize düşen ne varsa hem kadro, hem araç gereç hem ekonomik olarak yapmaya gücümüz var” demişti.

Başkan Kocaoğlu’nun Dikili, Bergama, Kınık, Beydağ, Kiraz, Tire, Ödemiş, Karaburun ve Çeşme’de yaptığı toplantıların ardından, İzmir Büyükşehir Belediyesi somut adımlar için düğmeye bastı. Yasaya göre, ilçelerle ilgili asıl devirlerin 2014 Mart ayından sonra yapılacak olmasına rağmen, meclis kararı ile 15 ay öncesinden çalışmalara başlayan Büyükşehir Belediyesi yeni bağlanan ilçe, belde ve köylerde yol yapım, bakım, onarım yapılması için de 18 Haziran 2013’te ihale gerçekleştirme kararı aldı.