2014'de üç seçim olacak mı?

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, 2014 yılında 3 seçim yapılabileceği yönündeki açıklamanın aslında yeni olmadığını belirterek, "Yeni olan bunun 2014’te olabilme ihtimali" dedi. Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Belçika Başbakan Yardımcısı Joelle Milquet ile yaptığı görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını cevapladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, 2014 yılında 3 seçim olabileceği şeklindeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine Bozdağ, yeni anayasa için Meclis’te 367 çoğunluğu bulunsa da bulunmasa da anayasayı halkoyuna sunacaklarını daha önce açıkladıklarını ifade etti.

Anayasanın halkoylamasından sonra yürürlüğe gireceğini belirten Bozdağ, "Bu noktada yeni bir açıklama değil, daha öncekilerin tekrarı. Yeni olan bunun 2014’te de olabilme ihtimalidir" dedi.

Bozdağ, ’Türkiye ekonomik olarak bir yıl içinde 3 seçimi kaldırabilir mi?’ sorusuna, "Bu noktada sıkıntı olabileceği kanısında değilim. 1999’da da mahalli idareler seçimi ile milletvekili seçimleri birlikte yapıldı. Bu noktada zorluk olacağı kanısında değilim. Bu açıklama, bir ihtimali gündeme getiren bir açıklama. Hemen bu şekilde neticelenecek değil, böyle bir ihtimal var, bu da olabilir şeklinde bir değerlendirmedir" karşılığını verdi. Bozdağ, ’Cumhurbaşkanlığı seçimi ile referandumun aynı sandıkta olma ihtimali var mı?’ sorusu üzerine, "Öyle bir ihtimali görmüyorum" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, 3 seçim açıklamasının gündemi değiştirmeye yönelik olduğu yönündeki iddiasına ise, "Sayın Kılıçdaroğlu konuşuyor. Çok da konuşuyor. Konuşsun bakalım" sözleriyle karşılık verdi.