İsviçreliler kalplerini Türk doktorlarına emanet etti

Türkiye’yi 2’nci vatanları olarak kabul eden iki İsviçreli, Aydın’ın Kuşadası İlçesi’nde kalp ameliyatı oldu. İsviçreli hastalar, aynı sağlık sorunuyla geldikleri hastanede birbirini tanıma olanağı da buldu.

İsviçre’de yaşayan ancak yaz aylarını Türkiye’de geçiren 82 yaşındaki Helmut Max Grütter ishal, nefes darlığı ve bayılma şikayetiyle Universal Kuşadası Hastanesi Dahiliye Bölümü’ne başvurdu.

Hastanenin kardiyoloji uzmanı Dr. Aydın Çeliker tarafından muayene edilen, anjiyosu çekilen Grütter’in 4 damarının tıkalı olduğu saptandı, ameliyat olması gerektiği anlatıldı. Hastanenin kalp damar cerrahisi uzmanı Opt. Dr. Etem Yücekaya tarafından ameliyat edilerek tıkalı 4 damarı değiştirilen Grütter sağlığına kavuştu.

Opt. Dr. Etem Yücekaya’ya teşekkür eden Grütter, "2’nci vatanım Türkiye’yi özellikle de Kuşadası’nı çok seviyorum. Kalbimi de Türk doktorlarına emanet ettim" dedi.

FITIK DİYE GİTTİ, KALP AMELİYATI OLDU

Emekli olduktan sonra Kuşadası’na yerleşen İsviçreli 78 yaşındaki Ulrich Dieter Spalding de, kasığındaki fıtık nedeniyle aynı hastaneye başvurdu. Spalding’i muayene eden genel cerrahi uzmanı Opt. Dr. Barış Gürcü, nefes almakta güçlük çektiğini de farkedince, Opt. Dr. Çeliker’den yardım istedi. Anjiyosu çekilen Spalding’in de 4 damarının tıkalı olduğu ve kalp kapakçığında sorun bulunduğu belirlendi. Kalp damar cerrahisi uzmanı Opt. Dr. Etem Yücekaya tarafından ameliyat edilen Spalding’in de tıkalı damarları ve aort kapakçığı değiştirildi. Opt. Dr. Yücekaya, Spalding’in nefes darlığı sorunun da en kısa zamanda giderileceğini söyledi. Opt. Dr. Yücekaya’ya teşekkür eden Spalding’in de "Çok sevdiğim Kuşadası’nda sağlığıma kavuşacağım. Bu arada vatandaşım Grütter’i tanıma fırsatı buldum" diye konuştu.