Velilerin okul isyanı

Pınarbaşı'nda bulunan Güzelcanlar İlkokulu’nun velileri, sistem değişikliğinden dolayı çocuklarının başka bir okula gönderilmesine isyan etti.

Güzelcanlar İlköğretim Okulu’nun bir bölümü, geçen yıl lise olarak ayrıldı. Ardından bu yıl da okulun kalan bölümü için öğrenci kaydı alınmadı ve artık ortaokul olarak kullanılacağı açıklandı.

Çocuklarını yaklaşık iki kilometre uzaklıktaki başka iki okula göndermek zorunda kalacak olan veliler, okul bahçesinde toplanarak tepkilerini dile getirdi.

Okullarının sistem değişikliğinden dolayı kapatılmaması gerektiğini söyleyen veliler, ellerindeki dövizlerde de yine tepkilerini dile getirdi. Velilerden Nazik Korkmaz, "Önce okulu küçülttüler, şimdi de kapatıyolar. çocuklarımız kışın yağmur ve soğuk altında, yazın da sıcakta iki kilometre yürüyüp okula gitmek zorunda kalacaklar. Onlar nasıl iyi eğitim alabilir o yorgunluktan sonra. Okulumuzun aynen kalmasını istiyoruz" dedi. Veliler, daha sonra ilçe milli eğitim müdürlüğüne giderek kararın düzeltilmesini istedi.