Akhisar stadına kavuşuyor

Akhisar Stadı Süper Lig standartlarına uymadığı için geride bıraktığımız sezon iç saha maçlarını Manisa 19 Mayıs Stadı’nda oynamak zorunda kalan Akhisar Belediyespor, önümüzdeki sezonun ikinci yarısında evine dönmeyi planlıyor.

Yönetim, 29 Mayıs’ta ihalesi yapılacak 12 bin 500 kişilik Akhisar Arena’nın zeminini ve kapalı tribününü 2013-14’un ikinci devresine kadar bitirip, TFF’nin izniyle maçlarını sahasında oynamayı amaçlıyor. Yöneticiler, geçmişte Karabükspor ve Fenerbahçe’nin yapım çalışmaları devam eden statlarda maçlarını oynadığını hatırlatarak, "TFF’nin izin vereceği bir ortam oluşursa, bize de izin verileceğini düşünüyoruz" dediler.

İHALE 29 MAYIS'TA

Akhisar Belediye Başkan Yardımcısı Latif Çakmak, 29 Mayıs’taki ihale için şu ana kadar 11 firmanın dosya aldığını açıkladı. Çakmak, "İhaleyi kazanan firma ile hemen görüşüp, yapım planlamasını isteyeceğiz. Bir an önce yer teslimini gerçekleştirip inşaatın başlamasını ve öncelikli olarak Süper Lig kriterleri için acil bölümlerin yapılmasını talep edeceğiz” dedi. Stat ve 2000 kişilik salon için yüklenici firmaya 500 gün süre verileceğini kaydeden Latif Çakmak, projeyi revize ederek kapasiteyi 15 bin kişiye çıkarmayı düşündüklerini sözlerine ekledi.