Arsız hırsız yakalandı

Adana’da ceza evinden firar eden ve 10 yıl kesinleşmiş hapis cezasıyla aranırken bir sigorta şirketinden 25 bin lira çalan zanlı, yakalandıktan sonra adliyeye sevk edilirken, "İyi çekin çirkin çıkmayalım. Sayenizde artist olacağım. Ne zaman çıkar cezaevinde izleyeyim" dedi.

Edinilen bilgiye göre, olay merkez Seyhan ilçesine bağlı Alidede Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, Osmaniye’de hırsızlık suçundan cezaevinde yakarten kaçan ve hırsızlık, yağma gibi suçlardan da 10 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan Seyhan S. (21), bir sigorta şirketine açık olan kapısından girip mutfaktaki çantayı alarak kaçtı.

Çanta sahibi işyerine geldiğinde çantasının yerinde olmadığını gördü. Bunun üzerine polise başvurarak çantasının çalındığını ve içinde 25 bin lira para olduğunu bildirdi. Polis çevrede araştırmaya başladı. Güven tim ekipleri çevrede üzerinde kimlik olmayan ve cebinde yüklü miktarda dolar olan bir kişiyi aldı. Zanlı kardeşinin ismini verdi ancak polis doğum tarihini sorduğunda kendi doğum tarihini söyledi. Polis böylece şahsın yanlış isim söylediğini belirleyerek şahsı emniyete götürdü.

Zanlı üzerinden çıkan parayı da arkadaşlarının yardım amaçlı verdiğini ileri sürdü. Ancak yapılan sorgu sonrasında zanlı Seyhan S.’nin cezaevinden kaçtığı, 10 yıl kesinleşmiş hapis cezası olduğu ve sigorta şirketine girerek 25 bin lira para çaldığı belirlendi.

Zanlı sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi. Sevk sırasında karşısında basın mensuplarını gören zanlı, "Baba iyi çekin de düzgün çıkalım, çirkin çıkmayalım. Sevenimiz var, sevmeyenimiz var. Sayenizde artist olacağım. Çarşının göbeğinde 5 bomba patlattım, polis o yüzden beni aldı. Bomba patlatmadan artist olunmuyor. Seviyorum seni. Hadi hayırlı işler. Bu hangi gazetede hangi televizyonda çıkar izlemek istiyorum. Ben cezaevine evime gidiyorum oradan izlerim" demesi dikkat çekti. Zanlı daha sonra adliyeye oradan da cezaevine götürüldü.